A Terrorelhárítási Központ (TEK) egy magát iszlamistának valló 21 éves fiatalt fogott el, aki több merényletre is készült: a tömegben akart robbantani a Puskás Arénában, a magyar-portugál EB-meccsen, valamint a tömeg közé akart hajtani egy gépkocsival. A TEK-akció helyszínén, a csendes kecskeméti előkelő negyedben alig hitték el a szomszédok, hogy mire készült a fiatal.

Elfogták a terroristát

Ahogy azt az elsők között megírta a BudaPestkörnyéke.hu hírportál elfogtak a TEK-esek egy magyar terroristát Budapesten, akinél robbanószer is volt. A 21 éves fiatal többféle merényletet tervezett: a Puskás Arénában akart robbantani 70 ezer néző között, illetve a tömegbe akart hajtani egy gépkocsival. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kecskeméten akcióztak

A nyomozás során kiderült, hogy a robbantásra készülő férfi egy átlagos egyetemista volt, rendezett családi háttérrel. Jó körülmények közt szocializálódott, és Kecskemét egyik legelőkelőbb negyedében lakott, ahová kedden nagy erőkkel vonultak ki a kommandósok különböző speciális járművekkel és eszközökkel.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokan ismerték a családot

A gazdag kecskeméti negyedben többen is ismerték látásból a családot. A 21 éves férfi és nővére már évek óta nem élt otthon, de korábban rendszeresen látták őket az apjukkal közösen biciklizni a városban – írja a Bors.

Nem értik a szomszédok

“Semmi rosszat nem tudunk mondani róluk! A fiatalember rendkívül értelmes, hiszen műszaki tanulmányokat folytat. Az édesapja neves jogász, de mellette egy kórusnak is tagja” – mondta az egyik szomszéd, aki soha nem hitte volna, hogy dzsihadista terroristákkal fog üzeneteket váltani a férfi, hogy merényletet kövessen el.

Ezt mondta az édesapja

A lap megkereste a fiatalember édesapját, Tamást is, akitől azt kérdezték, kíván-e valamit mondani a gyermeke védelmében. “Semmit! Köszönöm, hogy keresett” – válaszolta az apa, majd megszakította a vonalat.

Jó környéken élt

Bár a 21 éves fiatal már évek óta elköltözött, de a szülei kecskeméti háza takaros és rendezett, az ablakban muskátlik nyílnak, a ház udvarán pedig egy vidám tacskó fogadja a vendégeket. Úgy tudni, az iszlám hitre áttért férfi rendezett körülmények közt élt, és egy fővárosi egyetemre járt tanulni. “Egy teljesen normális, átlagos magyar 21 éves fiatalemberről beszélünk” – mondta korábban Hajdu János, a TEK főigazgatója.

TEK-esek lepték el a csendes utcákat

A szomszédok szerint a környéken soha semmilyen hangos esemény nem történik. Kedden azonban állig felfegyverkezett kommandósok lepték el az utcákat. “Bevallom, nagyon megijedtem, hiszen ilyet még akciófilmekben sem láttam korábban. Nem lennék most a szülők helyében, nem tudom, mit is érezhetnek most. Az biztos, hogy a fiú nem a nincstelenség miatt tért rossz útra” – mondta egy szomszéd.

Rácsok mögé került

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a vádhatóság gyanúsítottként kihallgatta a fiatal férfit, aki a merényletre készült. A TEK-esek tegnapi akciójának köszönhetően a férfit elfogták és őrizetbe vették. Ezt követően a Budai Központi Kerületi Bíróság szerda délután egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a TEK-esek akciója

Kiemelt kép: Részlet a videóból