Amint arról 2020. márciusában a Kékvillogó is beszámolt két csecsemő csontjait találták meg egy szentendrei családi ház udvarán. Ahogyan arról akkor poráltunk is hírt adott a nyomozók munkáját nagyban megnehezítette, hogy a zsákban talált csontokat savval öntötték le.

Nem lehetett megállapítani, hogy bűncselekmény történt-e

A 24.hu friss értesülései szerint a maradványokról nem lehetett megállapítani, hogy bűncselekmény áldozatai lettek-e, ezért a rendőrség lezárta az ügyet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Savval öntötték le a maradványokat

Mint írják az orvosszakértők bevonásával végrehajtott vizsgálat nem tudott egyértelmű választ adni a megtalált emberi maradványokkal kapcsolatosan. A nyomozók helyzetét nagyban nehezítette, hogy a csontokat savval öntötték le.

Gyanúsítás hiányában lezárták az ügyet

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2020 március végén mindenesetre emberölés miatt rendelt el nyomozást az ügyben, azonban a portál információi szerint végül gyanúsítás nélkül zárták le az ügyet.

Előzmény:

Megerősítette a rendőrség

Ennek oka, hogy az elkészült orvosszakértői vizsgálatok alapján sem lehetett megállapítani, hogy bűncselekmény okozta-e a kicsik halálát. Ezt az információt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is megerősítette a lapnak.

Ezt mondja a szóvivő

Szabóné Berki Bianka szóvivő az üggyel kapcsolatos megkeresésükre küldött válaszában azt írta, hogy a maradványokból nem lehetett megállapítani azt, hogy élve vagy halva születtek-e a csecsemők, ezért gyanúsítás nélkül megszüntették az emberölés bűntette miatt elrendelt nyomozást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

Kiemelt kép: helyszíni felvételek – Forrás: police.hu