Amint arról korábban beszámoltunk, rettenetes tragédia történt hétfő reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méra közelében. Összeütközött egy vonat és egy személyautó, melyben hárman azonnal meghaltak. A MÁVi tájékoztatása szerint működött a fénysorompó! A mentés idejéig nem közelednek a vonatok.

Nem jártak a vonatok 

“Hétfő reggeltől baleseti helyszínelés miatt Forró-Encs és Novajidrány között nem lehetséges a vonatközlekedés, a Miskolc-Hidasnémeti vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre és egy szakaszon pótlóbuszos közlekedésre kell számítani.A Miskolcról 6:42-kor Hidasnémetibe elindult személyvonat (5312) Méra közelében összeütközött egy autóval, a vasúti átjáróban a fénysorompó rendben működött” – írta a vasúttársaság.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A mozdony alá szorult az autó

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a mozdony alá szorult gépkocsit az encsi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével húzták ki a vonat alól. A jármű utasait a műszaki mentés alatt feszítővágó segítségével szabadítják ki – írták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

300 métert tolta a mozdony az autót

A baleset következtében a vonat mintegy 300 méteren keresztül tolta maga előtt az autót. Az autó férfi sofőrje be volt kötve, azonban a hátul utazó két nő nem használt biztonsági övet. A 24.hu azt a 30 éves férfi, és a vele utazó 46 és 37 éves nő munkába igyekezett, amikor a tragédia történt.

Helyszíni felvétel

Forrás: Encsi HTP

Pirosan jelzett a fénysorompó

A sofőr, a szalaszendi V. Dániel két ismerősét, B. Helgát és B. Emesét fuvarozta. A fiatal férfi nem vette figyelembe, hogy a fénysorompó piros jelzést mutat, áthajtott a vonat előtt, ami azonnal elgázolta őket. Az autó szinte a felismerhetetlenségig összetört, így a tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiszabadítani a jármű utasait. 

Át akart száguldani a vonat előtt 

A szörnyű balesetről mindenki azonnal értesült, ám arról csak egy kicsit később, hogy kik az áldozatok. “Úgy tudom, hogy Dani vezette az autót és vitte a két nőt, a két barátját magával. Egyszerűen nem érdekelte, hogy a vasúti sorompó jelzése tiloson áll, úgy gondolta, átszáguld a vonat előtt” – mondta a férfi egyik ismerőse a Metropolnak. 

Helyszíni felvétel

Forrás: Encsi HTP

Rögtön meghaltak 

“Ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna! Azonnal oldalba kapta őket a szerelvény. Állítólag rögtön meghaltak. Láttam a képeket, amin látszik, hogy a vonat csak nagyon messze tudott megállni. Addigra a kocsiból szinte nem maradt semmi. Borzalmas. Dani egy étteremben dolgozott… Sajnálom őket, el se tudom képzelni, hogy most mit érezhetnek a hozzátartozók! Őszinte részvétem nekik!” – mondta.

Megszólalt a miniszter

„A magyar vasúton sok kihívással küzdünk, de egy valamiből nem engedünk: a biztonságból. A vasútnak felróható okból 16 éve nem történt halálos kimenetelű baleset Magyarországon. Ez a szeretteiket elveszítő családoknak természetesen nem vigasz, de tanulság mindannyiunk számára: csak a szabályok közös betartásával kerülhetők el a tragédiák. Az áldozatok hozzátartozóinak együttérzésemet fejezem ki” – írja Lázár János, építésügyi és közlekedési miniszter.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után -Forrás: Encsi HTP