Tragikus közlekedési baleset történt a hétfő reggeli órákban Méra külterületén, hárman életüket vesztették. A helyszínelés miatt nem járnak az érintett szakaszon a vonatok, az utasokat pólóbuszok szállítják. Piliscsabán, hétfő reggel, egy szarvast gázolt a vonat. 

Vonatbaleset 

Ma reggel a Miskolcról Hidasnémetibe tartó személyvonat Méra közelében egy vasúti útátjáróban összeütközött egy autóval, melynek következtében a gépjárműben utazó három utas életét vesztette. Sajnos a gépjármű sofőrje a fénysorompó tilos jelzésénél hajtott az átjáróba. Részvétünk a családnak. “Újra és újra nyomatékosítjuk, hogy kérjük tartsák be a KRESZ szabályait” – írja közleményében a MÁV. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Nem járnak a vonatok

A baleseti helyszínelés miatt Forró-Encs és Novajidrány között nem lehetséges a vonatközlekedés, a Miskolc-Hidasnémeti vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre és egy szakaszon pótlóbuszos közlekedésre kell számítani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ketten nem voltak bekötve

Az ütközés a reggeli órákban, 7 óra 40 perc előtt történt. A baleset következtében a vonat mintegy 300 méteren keresztül tolta maga előtt az autót. Az autó férfi sofőrje be volt kötve, azonban a hátul utazó két nő nem használt biztonsági övet. A 24.hu azt írja, a 30 éves férfi, és a vele utazó 46 és 37 éves nő munkába igyekezett, amikor a tragédia történt.

A mozdony alá szorult az autó

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a mozdony alá szorult gépkocsit az encsi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével húzták ki a vonat alól. A jármű utasait a műszaki mentés alatt feszítővágó segítségével szabadítják ki – írták.

Nyomoz a rendőrség 

Mindhárom utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal életüket vesztették. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit – tájékoztatta a boon.hu-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Megszólalt a miniszter

„A magyar vasúton sok kihívással küzdünk, de egy valamiből nem engedünk: a biztonságból. A vasútnak felróható okból 16 éve nem történt halálos kimenetelű baleset Magyarországon. Ez a szeretteiket elveszítő családoknak természetesen nem vigasz, de tanulság mindannyiunk számára: csak a szabályok közös betartásával kerülhetők el a tragédiák. Az áldozatok hozzátartozóinak együttérzésemet fejezem ki” – írja Lázár János, építési és közlekedési miniszter.

Vadat gázolt a vonat Piliscsabán

Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület

Vadat gázolt a vonat

Hétfőn 06.30 órakor a piliscsabai rendőrök riasztották a mezőőrt és a közterület felügyelőt, hogy az esztergomi vonat vadat gázolt. Azonnal a helyszínre indultak, az elpusztult vadat a vasúti alagút közelében találták meg. Teljes vágányzár mellett a tetemet eltávolították a sínekről, majd átadták a Pilisi Parkerdő Szentkereszti erdészetének. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: vasúti baleset Méránál – Forrás: Facebook/MÁV