Súlyos sérüléseibe hétfőre virradó éjszaka meghalt az a 17 éves fiatal lány, aki vasárnap délután szenvedett baleset vitorlázó repülőjével a Dunakeszi repülőtéren. A gép pilótafülkéje szinte megsemmisült a becsapódáskor, a súlyosan sérült pilótát a tűzoltók szabadították ki. A lány olyan súlyosan megsérült, hogy már a helyszínen egy beavatkozást kellett végezniük a mentősöknek. 

Lezuhant gép

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és a szárnya is leszakadt annak a vitorlázógépnek, amely vasárnap zuhant le a Dunakeszi Repülőtéren fedélzetén egy 17 éves lánnyal.  A fiatal életveszélyesen megsérült, a koponyája több helyen betört, és a lábai is súlyosan megsérültek. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Turbulencia miatt zuhanhatott le 

Az egyik családtag hívta a mentőket, miután a gépet nem látta a levegőben. Úgy tudni, a turbulencia okozta a balesetet. A pilótát a fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a repülőgép roncsai közül.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Életveszélyesen megsérült 

„A fiatal nő életveszélyes sérüléseket, koponyasérülést szenvedett, már a helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség. Emelt szintű légútbiztosítás után lélegeztetve szállítottuk mentőhelikopterrel kórházba” – nyilatkozta a TV2 Tényeknek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

Rutintalan volt a pilóta 

A Blikk úgy tudja, a 17 éves lánynak nem volt túl nagy rutinja. Gyakorló repülésre emelkedett fel vasárnap délután a levegőbe. A repülőt csörlővel emelték a magasba, ekkor még nem merült fel probléma. 

Manőverezett a levegőben 

A leválását követően néhány manővert is végrehajtott a levegőben. Ám ezután egyelőre tisztázatlan módon gyorsan kezdett veszíteni a magasságából. A légügyi hatóság azt is vizsgálja, hogy esetleg időjárási körülmények vezethettek-e a tragédiához.

Nyomoz a rendőrség 

Szabóné Berki Bianka, a Pest vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset lehetséges okát és pontos körülményeit.

Áprilisi tragédia

Tragédia Ráckeresztúrnál 

Idén áprilisban egy kisrepülő zuhant le Ráckeresztúr és Martonvásár között. A gép Tökölön szállt fel, pár perccel a felszállás után csapódott a földbe. Ketten meghaltak, a gépet a volt szingapúri nagykövet vezette. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: lezuhant gép Dunakeszin – Forrás: TV2