Saját udvarában, holtan találták meg azt a 91 éves nőt, aki napokkal ezelőtt tűnt el otthonából. Családja semmit nem tudott róla, ezért a jászberényi Kutyákkal az Életéért Alapítvány munkatársainak segítségét kérték. A szakemberek nemrég a Recskről eltűnt fiatal férfi keresésében is részt vettek.

Eltűnt egy idős nő

Az idős asszony eltűnését 2022. július 14-én délután a család jelentette be alapítvány ügyeleti számán. A szervezet munkatársai azonnal a helyszínen voltak és szagmintát rögzítettek a szobájából származó használt ruhadarabjai segítségével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szagmintát rögzítettek

A család elmondása szerint a lakást, az udvart és a pincét is átvizsgálták. „Az utcaajtóhoz volt kulcsa a néninek, tehát a legkézenfekvőbb volt onnan indítani a személykövető kutyát. Miután ez nem vezetett eredményre, a környéken senki nem látta mozogni, sőt a térfigyelő kamerák felvételei sem igazolták, azt tettük, ami ilyen esetben egy utolsó lehetőségként még megtehető, területkutató kutyákat alkalmaztunk” – írja közösségi oldalán a Kutyákkal az Életért Alapítvány.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átvizsgálták a környéket

A szakemberek először a közeli külterületeket és a belterületeken lévő, növényzettel, borított városrészeket vizsgálták át. Ugyanis a kutyák nem egy bizonyos szagot keresnek, hanem az ilyen helyeken megbúvó testeket érzik, és azt jelzik vezetőik felé.

Civilek is csatlakoztak a kereséshez

A kutatást drónokkal folytatták. Rendőrök, polgárőrök és civilek is csatlakoztak a csapathoz. Közben a szakemberek megállapították, hogy elérték a keresett személy mozgási korlátait.

Újra átvizsgáltatták a házat

Ezek után az alapítvány munkatársai újra megkérték a családot, hogy ismét vizsgálják át a lakást és az udvart, beleértve a szekrényeket, ágyneműtartókat és az udvaron lévő legapróbb zugokat is, még akkor is, ha az a hely valószínűtlennek tűnik.

Az udvaron találták meg a holttestet

Végül az udvaron találták meg az idős asszony élettelen testét. „Azt a tapasztalat, hogy egy növényzettel borított területen egy mozdulatlanul fekvő test felett az emberi szem nagyon könnyen elsiklik. Itt is ez történt” – írta az alapítvány munkatársa.

Keresi a menyasszonya

Mint megírtuk a napokban egy fiatal nő  kétségbeesett felhívást tett közzé melyben azt írja: “Eltűnt a vőlegényem. Utoljára Recsken a Diabáz úton látták tegnap késő délután. Fehér hímzett felső bézs vászonnadrág és fekete tornacipő volt rajta.  Volt nála egy neonzöld táska is. Nagy erőkkel keressük őt.  Aki ismeri, kedveli, szereti Gergőt, kérem segítsen nekünk. Úgy ismeri a Mátrát, mint a tenyerét. Bárhol lehet…”

Menyasszonya kereste a recski férfit

A recski férfi keresésébe is bekapcsolódtak a Kutyákkal az Életéért Alapítvány munkatársai. Ebben az esetben is a környéket vizsgálták át. A fiatal férfit csak napokkal később, egy erdőben találták meg. De már nem tudtak rajta segíteni, a tragikus sorsú fiatalember önkezével végzett magával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

Kiemelt kép: az alapítvány munkatársai az idős hölgy keresése közben – Forrás: Facebook/ Kutyákkal az Életéért Alapítvány