A Somogy Vármegyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas évei végén járó, Tab környékén élő nővel szemben, aki megölte újszülött gyermekét.

Tavaly történt a gyilkosság

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly októberben halott csecsemőt találtak Bábonymegyeren. A rendőrök az esettel kapcsolatban egy 26 éves nőt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra állítottak elő.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szakértőket is bevontak a nyomozásba

A nyomozók az asszonyt őrizetbe vették, és emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bűncselekmény körülményeit szakértők bevonásával a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Többgenerációs házban élnek

A család nem élt rossz körülmények között, egy többgenerációs családi házban laktak a faluban, és a környéken élők nem tudtak róla, hogy veszekedtek volna.

Három gyermeket neveltek

A vádlott házasságban élt és három kiskorú gyermeket nevelt, ennek ellenére várandóságát eltitkolta a férje elől. 2022 októberében a családja által korábban lakott ingatlan udvarán egészséges, kifejlett fiú gyermeknek adott életet. 

Faházban találták meg a kicsit

A környezete nem tudott arról, hogy a 26 éves nő újra terhes, ő pedig tagadta, hogy gyermeket várna. A szülés körülményeiről jelenleg nem sokat tudni, a halott csecsemőt egy faházban találták meg.

Névtelen bejelentés érkezett

A rendőrség fedezte fel a kisfiú holttestét, miután erről névtelen telefonos bejelentést kaptak. Az anya tagadta a bűncselekmény elkövetését, a nyomozóknak pedig nem tett vallomást. A csecsemő halálát nem ellátatlanság, hanem bántalmazás okozta.

Egy ruhával végzett vele

Az ügyészség közleménye szerint a szülést követően a nő a kiskorú sértett nyakára egy ruhadarabot tekert, majd azzal megfojtotta. Ezt követően a vádlott a holttestet egy törölközőbe, majd egy szemeteszsákba helyezte, a holttestet tartalmazó zsákot az ingatlanon található lakatlan házban elrejtette, a házat pedig kulccsal bezárta.

Másnap mentek ki a rendőrök

A bűncselekmény az eset másnapján jutott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tudomására. A nyomozók a bűncselekmény nyomainak felfedezését követően a vádlottat nyomban őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványt tett a vádlott letartóztatására.

Fegyház várhat az anyára

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő nővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a faházban találták meg a halott csecsemőt – Forrás: police.hu