Zavarodott nő sétált be Budapest egyik legnagyobb üzletközpontjába, majd egy ruhaboltba betérve megszabadult a viseletétől és anyaszült meztelenül ordítozni és táncolni kezdett. Pár másodperc elteltével azonban erőszakosan viselkedésbe torkollott a jelenet. A biztonsági szolgálat a rendőrség és a mentők segítségét kérte.

Hirtelen meztelen lett

Szerdán, a kora délutáni órákban történt a megrázó eset. Az első emelet egyik felkapott ruhaüzletébe sétált be a nő, és ismeretlen okokból megszabadult a ruháitól. A szomszédos bolt dolgozója nem hitte el, amit ezután látott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kamerázni kezdték

„Láttuk, ahogy elkezd gyülekezni a tömeg a bolt előtt, és többen is kameráznak és szörnyülködnek. Egyszer csak hatalmas kiabálás kezdődött, ugyanis a nő elkezdet artikulálatlanul ordibálni, táncolni és az őt néző közönségnek produkálta magát” – számolt be a Borsnak a szemtanú.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Erőszakos lett

Miután a biztonsági szolgálat, és a bolt dolgozói felszólították, hogy hagyja abba és öltözzön fel, a nő erőszakossá vált. Szerzett egy szabó ollót és azzal kezdett el hadonászni. A biztonságiak értesítették a hatóságokat.

Nem volt könnyű dolga a rendőröknek

A rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai is kiértek a helyszínre, és végül testi kényszerrel és vegyi fegyverekkel tudták csak hatástalanítani a nőt. A Bors felkereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, hogy a részletekről érdekleklődjenek.

Így történt az eset

„A rendőrségre 2023 június 7-én 13 óra 11 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy VI. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletében egy meztelen nő őrjöng. A 6. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei érkezésekor az artikulálatlanul kiabáló nőnél egy nagy szabóolló volt, amit többszöri felszólítás ellenére sem tett le, valamint aktívan ellenállt az intézkedésnek, ezért a járőrök vegyi eszközt és testi kényszert alkalmazva megbilincselték a nőt.”

Eljárás indult

„A mentőszolgálat munkatársai a nőt rendőri kísérettel kórházba vitték. A 6. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés miatt indított eljárást” – tájékoztatott a BRFK sajtóosztálya. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a meztelen asszonyt rendőri kísérettel elszállították a helyszínről, és jelenleg egy egészségügyi intézményben megfigyelés és kivizsgálás alatt áll.

Mesél a szemtanú

„Az egyik kolléganőm mondta, hogy ők látták a nőt, ahogy ruhában megy be az üzletben, majd ott vetkőzött le. Később pedig csak akkor foglalkoztunk újra vele, hogy mi történik, amikor a tömegben néhányan arrébb rohantak, meg sikoltoztak” – mondta a szemtanú.

Gázspray-t is bevetettek

„Akkor tudatosult bennünk, hogy valami balhé van, és a nőt próbálják meg lefegyverezni a rendőrök. Még gázspray szagát is érezni lehetett az egész folyosón, úgyhogy szerintünk azt is használtak ellene. Kettő óra körül, amikor végre letudták nyugtatni a nőt, akkor láttuk, hogy egy ilyen zubbonyszerű ruhaanyagba csomagolták a nőt, és úgy vitték el.”

Nem nyitott ki a bolt

„A ruhabolt rácsát azonban ezután már nem húzták fel és zárva maradt egésznap a bolt, biztos nagy megrázkódtatás érte az ott dolgozókat” – foglalta össze a történteket a bevásárlóközpont dolgozója.

Megszólalt a biztonsági szolgálat

„A biztonsági szolgálatunk miután észlelte a zavartan viselkedő hölgy jelenlétet azonnal szakszerűen és diszkréten járt el, hogy biztosítva legyen a látogatók, az ott dolgozók biztonsága és a bevásárlóközpont zavartalan működése. A hölgyet végül rendőri intézkedés keretein belül szállította el a mentőszolgálat. Az esetről más információval nem kívánunk szolgálni, a normál üzletmenet az érintett üzletben a holnapi napon fog helyre állni” – nyilatkozta a Borsnak a bevásárlóközpont biztonságáért felelős csoport szóvivője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció