Ki kellett üríteni az épületet, miután szerda reggel bombarobbantással fenyegették meg a kispesti bíróságot, összesen kilenc tárgyalás maradt el. A helyszínen nem találtak robbanószert, a fenyegetés miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.

Kilenc óra után telefonált egy ismeretlen

A Blikk.hu írt róla, hogy kispesti bíróságra telefonált egy ismeretlen személy kilenc óra után néhány perccel, aki közölte, hogy félórán belül bomba robban az épületben. Ennek megfelelően a bíróság elnöke azonnal intézkedett az épület kiürítéséről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem találtak semmit

Korábban már többször is történt hasonló eset, gyakran fenyegették meg hasonló módon a bíróságokat, de az utóbbi időben már visszaszorulóban vannak a hasonló esetek. A fővárosban több mint fél éve nem volt hasonló dolog.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Büntetőeljárás indult

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A legtöbb esetben a betelefonálókat könnyen tudják azonosítani, akik komoly büntetésre számíthatnak, hiszen akár több év börtönbüntetést is kaphatnak.

Videó az esetről

Bombariadó az áruházban

Korábban a Budapestkörnyéke.hu is írt arról, hogy a Pátyi Önkormányzati Rendészet tájékoztatása szerint bombariadó van a pátyi Tesco Express üzletben. A gyalogos forgalmat elterelték és vártak a bombakutató megérkezésére. A vizsgálat lezártáig az áruház zárva volt.

Parkolóban várakoznak

A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy cikkünk megjelenésekor is az alkalmazottak csoportosan a parkolóban állnak. A Tesco-ruhás dolgozok nem tudják, miért küldték ki őket, miért vontak kordonnal körbe a szupermarketet.

Szalagok az áruház körül

A Tesco biztonsági őrei láthatóan együttműködnek a rendőrökkel, két rendőrautó van a helyszínen, az áruházat megközelíteni sem lehet, kordon szalag van körülötte.

Több mint egy éve történt

Bombariadó volt a Népligetben, határozatlan ideig egyetlen jármű sem közlekedhetett az autóbusz-állomásról. 11 óra után nem sokkal közölték, a hatósági zár véget ért, az autóbuszok rendje hamarosan visszaáll.

Változott a menetrend

Az autóbuszok további intézkedésig a Népliget (park) sarkából, a metrópótló buszok Kőbánya-Kispest irányú megállóhelyéről indulnak. Keressétek a helyszínen lévő kollégáinkat. Megértéseteket köszönjük – írja a közlekedési társaság.

A Corvin Plázát is kiürítették

Ezzel egyidőben a Corvin Plázát is kiürítették a délelőtti órákban, tehát nem elképzelhetetlen, hogy ismét párhuzamosan fenyegettek meg robbantással különböző helyszíneket az országban.

Bombariadó a múzeumban

Bombariadó volt csütörtök este a Szépművészeti Múzeumban. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, az épületet lezárták. Órákig tartott a múzeum átvizsgálása.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: tények.hu