Akár tragédiával is végződhetett volna a borsihalmi vasútállomáson az a baleset, amely a MÁV közlése szerint az idei év 27. vasúti átjárós vonatbalesete volt, miután egy autós egy 100 ezer liter robbanásveszélyes gázt szállító vonattal ütközött.

Megsérült az autós

A Bács-Kiskun vármegyében történt karambol miatt az érintett útszakaszon, Lakitelek és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszok közlekedtek hétfőn. Az autóst a mentők könnyebb mellkasi és vállövi sérülésekkel vitték kórházba.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Az autós hibázhatott

A MÁV elmondása szerint a tehervonat 3 fős személyzete nem sérült meg, munkájuk során mindent betartottak. A megengedett sebességet nem lépték túl, mindössze 30 km/h-val mentek, így kiemelve, a baleset csakis az autós hibájából történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baleset Debrecenben

Múlt csütörtökön, a Nagykerekiből Debrecenbe tartó S506-os vonattal (36729) ütközött egy autó Debrecenben, a repülőtér közelében lévő, Vértesi úti andráskereszttel ellátott átjárónál. Az utasok közül senki nem sérült meg. 

Baleset Inárcsnál

Ugyanazon a napon, a Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó S21-es vonattal (2959) ütközött egy autó Inárcsnál a Rákóczi úton lévő, andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban. Az utasok közül senki nem sérült meg. A helyszínelés ideje alatt pótlóbuszok szállították az utasokat.

Az inárcsi baleset

Forrás: MÁV

Baleset Adácsnál

Szintén múlt héten, Vámosgyörk és Ludas között egy tehervonat kamionnal ütközött össze Adácsnál, a Dobó István utcai átjáróban kedden.  A fény- és félsorompó műszaki hiba miatt nem működött. A baleset után a MÁV azt írta, hogy a mozdony négy tengellyel kisiklott, a műszaki mentés hosszabb ideig fog tartani. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Vasúti átjáróban történt a baleset

Személyvonat elé hajtott egy kamion egy héttel ezelőtt Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban; Baja és Bátaszék között pótlóbuszok szállították az utasokat, emiatt egy órát is késtek a vonatok.

Ez a mozdony ütközött a kamionnal

Forrás: MÁV

200 méterre állt meg

A katasztrófavédelem azt közölte az MTI-vel, hogy baleset miatt a vonat az átjárótól mintegy kétszáz méterre állt meg, nem siklott ki, míg a kamion félig az átjáróban, pótkocsijával a főúton akadályt okozva vesztegelt.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció – az Inárcsnál történt baleset