Ismét medve jár Aszód határában, közölte a városi önkormányzat a Facebookon.  „Félni nem kell, de nem árt az óvatosság”  – figyelmeztetik a helyi lakosokat. A településen legutóbb 2022-ben észleltek medvét, akkor is figyelmeztetőtáblákat helyeztek ki.

Kamerával figyelik

„Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kisgólyák miatt, tegnap óta városunk határának másik „nevezetessége”, egy medve is figyelmet követel magának. Hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó vagy egy másikról, nem tudni – írja közösségi oldalán az aszódi önkormányzat.

Lefotózták a medvét

Az internetre felkerült fotókon valószínűleg egy barnamedve látható. Az állat jelenlétét Ecker Bence, Aszód mezőőre is megerősítette, aki elmondta: a medve nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A medvéről készült kamerafelvétel

Forrás: Facebook

Hagyjuk ott a kaját

„Egy közeli találkozás esetén jobb hátrahagyni az esetleg nálunk lévő, a mackó által megérzett elemózsiát, majd a szemkontaktust kerülve kihátrálni a helyszínről” – javasolja a mezőőr.

Figyelmeztető táblák

Az aszódi önkormányzat egyúttal jelezte, hogy új figyelmeztető táblákat helyeznek ki a város északi külterületeinek főbb útjai mellé, miután a korábban kitett táblák egy részét ellopták, illetve összetörték, de ezek pótlása várhatóan már hétfőn meg is történt.

A bokros helyekre is táblákat helyeztek ki

Forrás: Facebook/Aszód Város

Kerülni kell a medvét!

A Bükki Nemzeti Park korábban az alábbi közleményt tette közzé: „A medve nem játék, a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van. A legtöbb konfliktus az anyamedvékhez köthető”.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: figyelmeztetőtáblák Aszód határában – Forrás: Facebook/Aszód Város