A riasztórendszer kiépítése egyre népszerűbb szolgáltatás Magyarországon is, a közbiztonság általános minőségi romlása ugyanis sajnos hazánkban is megfigyelhető. Nem véletlen, hogy a legtöbb nagyobb lélegzetvételű lakásfelújítás során a hagyományos ajtó betörésbiztos nyílászáróra való cseréje, illetve a riasztórendszerek telepítése is terítékre kerül. Ez utóbbi módszer számos esetben már a megelőzésben is jó szolgálatot tesz a számunkra. 

A számokkal nehéz vitatkozni 

A számok ugyanis nem hazudnak: a biztosítótársaságok statisztikai adatai világosan kimutatták, hogy egy olyan ingatlan, amelyet semmilyen modern biztonságtechnikai eszköz nem véd, nagyobb eséllyel kerül a betörők figyelmének sugarába, mint azok, ahol a lakók korábban már gondoskodtak a megbízható rendszer telepítéséről. 

Széles palettáról válogathatunk riasztórendszer kiépítése során

Ha vásárlás előtt állunk, de még egyik eszköznek sem szavaztunk végérvényesen bizalmat, előzetesen fontos eldönteni, hogy a vezetékes (kábeles) vagy a vezetéknélküli berendezések háza tájáról válogatnánk inkább. Ahogy az már csak lenni szokott, mindkét variációnak megvannak a maga előnyei és a hátrányai. A hagyományos, azaz vezetékes riasztórendszer kiépítése például jutányosabb a modernebbnek számító vezetéknélküli rendszerek telepítésénél, viszont, ha a vezetékek elvezetésére az ingatlan építése után (vagy a lakásfelújítás után) kerül sor, az bizony okozhat némi esztétikai problémát. Ebben az esetben ugyanis, bár a szakemberek úgynevezett kábelcsatornákban vezetik el a kábeleket, azok mégis látszanak, és megbonthatják a lakás már kialakított dizájnját. Ezzel szemben a vezetéknélküli riasztórendszer kiépítése nem okoz esztétikai zavart – viszont cserébe mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, ha a biztonságtechnikai eszközök ezen variánsát választanánk. 

Riasztórendszer kiépítése kompromisszumok nélküli minőségben 

Megbízhatóság vonatkozásában egyébként mind a vezetékes, mind a vezetéknélküli egységek élenjárnak, különösen, ha a kifogástalan szakmai renoméval rendelkező Alarmdirect csapatának színes spektrumon mozgó palettájából választunk. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.