Nem kizárt, hogy füstmérgezés okozta az asszony halálát. A lánglovagok azt javasolják, érdemes beszerezni egy füstjelzőt, amely azonnal riaszt, s van idő cselekedni.

Fényes nappal csaptak fel a lángok

Szombaton tizenegy órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Tatán egy családi ház égett és az épületben egy elhunyt személyt találtak – közölte szombat délutáni közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mosogató alatti kuka égett

Mint írták, a tűzoltók a Rozgonyi utcában lévő családi házban egy korábbi tűz nyomait és egy idős nő holttestét találták meg. A konyhában egy négyzetméteren égett a mosogató alatti szemetes, a mosogatószekrény és annak környezete.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eljárás indult

A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az épület falai erősen kormozódtak, így nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Mérgező füstök szabadulnak fel

A közleményben emlékeztetnek, hogy nem kell nagy tűznek lennie egy tragédia bekövetkezéséhez. Legtöbb használati tárgyunk, a bútoraink tartalmaznak műanyagot és egyéb szintetikus anyagokat. Ezek égésekor mérgező füst szabadul fel. 

Ezért kell a füstérzékelő

Akár egy tenyérnyi tűznél is keletkezhet annyi mérgező füst, ami már végzetes lehet. A füstmérgezések és komolyabb lakástüzek elkerülése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, ami a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni.

Szénatároló és nádas égett Békés vármegyében

Persze nem csak Tatán keletkeztek tüzek a szombati nap folyamán. Délután nagyjából ezer négyzetméternyi területen nádas és gaz, valamint egy palatetejű szénatároló is égett Orosháza közelében, a téglagyári tavaknál. A város hivatásos tűzoltói négy vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Eger közelében a bozótos lángolt

Az egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet Eger és Ostoros között, ahol mintegy két hektáron száraz fű és bozótos égett. A tűz veszélyeztette a közeli nyaralókat is. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat.

Szálloda kazánháza lángolt Heves vármegyében

Tűz keletkezett egy kereskedelmi szálláshely pincéjében Mátraszentlászlón, a Julianus barát utcában. A 15 négyzetméteres kazánházban csaptak fel a lángok, majd az épület megtelt füsttel. A pásztói, a gyöngyösi és a pétervásárai hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet.

Létrán menekülő lakók

Az egységek két gázpalackot is kihoztak a tűzből, ezeket nem érte hőhatás. A tetőtérből két embert létrán menekítettek ki egy, a helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó segítségével. Azt nem tudni, mi okozta a tüzet.

Törökszentmiklóson is egy családi ház égett

Szombat hajnalban pedig Törökszentmiklóson, a Szivárvány utcában égett teljes terjedelmében egy hetven négyzetméteres családi ház. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Szabó Péter/Katasztrófavédelem.)