Bepánikolt, amikor leintették a zsaruk. Ehelyett eszelős ámokfutásba kezdett, majd az egyik kanyarban elveszítette uralmát a kocsi felett.

Most már nem menekülhet

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 20 éves pakisztáni férfi letartóztatását, akit embercsempészéssel és halálos közúti baleset gondatlan okozásának a vétségével gyanúsítanak – közölte a Kecskeméti Törvényszék. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hajnali járatban csempészett

A gyanú szerint a fiatal férfi október 12-én, hajnalban, egy francia rendszámú autóban hét afgán menekült férfival Kiskunmajsa térségében az 5904. számú úton közlekedett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Éppen Kígyós irányába tartott, amikor a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei szerették volna igazoltatni. A fék helyett azonban a gázra lépett majd elkezdett menekülni a rendőrök elől.

Azonnal meghaltak

Azonban nem sokkal később egy kanyarban kisodródott és a szemközti árok falának csapódott. A baleset következtében utasai közül ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Az összeroncsolódott autó

Kiskunmajsa, 2023. október 12. Felborult személygépkocsi az 5409-es számú úton, Kiskunmajsa térségében 2023. október 12-én. A baleset következtében a migránsokat szállító, francia rendszámú autóban két ember meghalt. MTI/Donka Ferenc

Súlyos bűncselekmények gyanúja miatt hallgatták ki

Ketten súlyos, míg hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a pakisztáni férfit őrizetbe vétele mellett halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és embercsempészés súlyosabban minősülő bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Alapos indokok

A vádhatóság az embercsempészet szervezett jellegére, valamint arra tekintettel indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedést, hogy kizárólag csak azért érkezett Magyarországra, hogy bűncselekményt kövessen el.

Valószínűleg megszökne

Így emiatt azt feltételezték, hogy megszökne, elrejtőzne, vagy jogellenesen befolyásolná a büntetőeljárás alakulását. Ezzel egyetértett a bíróság is, igy első fokon elrendelték a fiatal letartóztatását.

Súlyos börtönévek várnak rá

A döntés nem végleges, azonban ez nem akadálya a végrehajtásnak, így másodfokon a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni. Amennyiben bűnösnek találják, akkor akár tíz év feletti büntetésre is számíthat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Cikkünkben használt képeink forrása: MTI/Donka Ferenc.)