A börtönben ülő Miklós börtönlelkésze meggyőzte a férfi feleséget, hogy adjon még egy esélyt a férjének, mert megjavult. Végzetes ötlet volt, a férfi a szabadulása után agyonverte a kislányát, aztán az anyára próbálta fogni a brutális gyilkosságot. Újranyitotuk egy megrázó ügy aktáját a rendszerváltás környékéről.

Rablásért ült

Miklós 1993 márciusában szabadult a börtönből, és valószínűleg nem úgy tervezte, hogy hamarosan visszakerül. Felesége és hároméves, Viktória nevű kislánya várta otthon. A gyerek Izraelben született, ahol az anyja azután próbált meg új életet kezdeni, hogy a férj börtönbe került. Miklós 1990-ben megkéselt egy férfit Debrecenben, akinek aztán egyszerűen elszaladt a kabátjával, de mivel két gyerek látta a történteket, lebukott és börtönbe került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A börtönlelkész meggyőzte, hogy a férje megváltozott

Bár a felesége tisztában volt vele, hogy férje erőszakos ember, a börtönlelkész valahogyan meggyőzte, hogy érdemes még egy esélyt adnia gyermeke apjának, ha a férfi feltétellel szabadul. Így is történt, folytatták a közös élet, immár közös kislányukkal, akit Miklós a szabadulása után látott először. Viktóriát a bölcsődében nagyon értelmes kislánynak tartották, de a számára addig ismeretlen apjával nehezen teremtett kapcsolatot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Atyai tanítások istenről

A kislány Jeruzsálemben nevelkedett, ezért inkább héberül értett. Nehezen tudta volna felfogni az apja „tanításait” istenről, ami felett a családfő nem volt képes napirendre térni és többször megverte Viktóriát. Ne felejtsük el, hogy egy mindössze hároméves gyerekről van szó, egy ekkora kislány teljesen érthető viselkedése miatt bántalmazta őt börtönviselt apja.

Anya és lánya is rettegett

Viktóriát egyszer úgy megverte, hogy a bölcsődében közölték a szülőkkel: ha ez még egyszer előfordul, a gyámhatósághoz fordulnak. Miklóst azonban ez sem érdekelte, tovább verte a kislányt. Amikor pedig látható sérüléseket okozott neki, egyszerűen nem vitték bölcsődébe, sőt, később ki is vették onnan. A kislány és az anyja is rettegett a családfőtől. Az anya a férje fenyegetései miatt nem merte megpróbálni megvédeni a gyereket. Ilyen körülmények között érkezett el 1993 júniusának egyik napja.

Előkerült a nadrágszíj

Miklós kézzel ütötte a kis Viktóriát, aztán levágta a gyermek haját, kopaszra borotválta a fejét és elővette a nadrágszíjat, amely valószínűleg nem akkor került először elő. A verés miatt a gyerek nekiesett a falnak és eszméletét vesztette. Az anya azt javasolta, vigyék kórházba. Ott azt mondták az orvosoknak, hogy Viktória a játszótéren sérült meg.

A lepedőbe fújta az orrát, ezzel idegesítette fel

A kórházban látták, hogy valami nem stimmel, szóltak a rendőrségnek, akik azonnal az apát gyanúsították a bántalmazással. A férfi első kihallgatásán beismerte, hogy ő verte meg a kislányt. Elmondása szerint azzal idegesítette fel, hogy a lepedőbe fújta az orrát. A férfi ekkor valószínűleg azért imádkozott, hogy Viktória életét meg tudják menteni a Heim Pál kórház orvosai, mert akkor neki nem emberölésért kell majd felelnie. Nem így történt, Viktória pár nappal később meghalt. Miklós ekkor pedig megpróbált taktikát változtatni, hogy mentse a bőrét.

Feleségére kente volna a gyilkosságot

A kegyetlen apa azzal a képtelen történettel állt elő, hogy nem ő, hanem a felesége verte agyon kutyaszíjjal, vagy valamilyen más bőrkorbáccsal a kislányt, aki zavarta őket, amikor éppen házaséletet éltek. De akkor miért ismerte be korábban a tettét? Azt mondta, hogy azért, mert abban bízott, hogy a kislány meggyógyul, és akkor hazavihetik. A gyereknek pedig anyára lesz szüksége, önfeláldozásból ő akart felesége helyett bűnhődni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ma már szabad ember?

Az elsőfokú bíróság Miklóst életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy csak 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az anyára, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, 2 évi börtönt szabtak ki. A Legfelsőbb Bíróság sem talált semmiféle alapot a büntetések enyhítésére, helybenhagyta azokat. Hogy mi történt a börtönben a gyerekgyilkossal, nem tudni, de az akkor ítélet alapján az is lehet, hogy ma már szabad ember. Ha szeretnél még ilyen döbbenetes Újranyitott aktát, akkor kattints ide!

Kiemelt kép: illusztráció