Rezzenéstelen arccal hallgatta végig az ügyészség vádiratát az a férfi, aki szerint figyelmetlenségével Inez halálát okozta. Mivel nem ismerte be bűnösségét, így ítélet csak a későbbiekben születik.

Tárgyalást tartanak az ügyben

Megkezdődött a tomajmonostorai buszos tragédia előkészítő ülése a Tiszafüredi Járásbíróságon, ahol T. István tagadta bűnösségét – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megbízási szerződés alapján szállította a gyermekeket

A rettenetes tragédiáról korábban mi is hírt adtunk. A vádirat szerint a férfi megbízási szerződés alapján szállított gyermekeket a környező településekről a tomajmonostorai oktatási intézményekbe. A férfi tavaly június hetedikén, reggel fél 8-kor Tiszaderzsen vette fel a kislányt az autóbuszra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy naptól védetlen parkolóba hajtott

Őt a tomajmonostori óvodába akarta vinni. A település általános iskolájánál az ott tanuló gyerekek leszálltak az autóbuszról, de a sofőr ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem a járművel, amelyen akkor már csak a négyéves kislány utazott, egy fedetlen parkolóba hajtott

Nem ellenőrizte, maradt-e valaki még a buszon

A sofőr nyolc óra körül leszállt a csukott ajtókkal és ablakokkal, lezáratlan állapotban hagyott autóbuszról anélkül, hogy előzőleg az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a gyerek még az utastérben van

50 Celsius-fokra hevült fel a belső levegő

Az autóbuszban napközben felforrósodott a levegő, a jármű levegőtlenné vált, a zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette. Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a vezető ülés mögötti második üléssoron fekvő gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 Celsius-fok volt.

Hiába küzdöttek életéért

Az autóbuszban eltöltött idő alatt a szélsőséges meleg hőgutát és többszervi elégtelenséget okozott, amelyek következtében a kislány, a szakszerű orvosi ellátás ellenére 2022. június 10-én meghalt. A férfi az utaslista alapján nem győződött meg arról, hogy kit és hova kell szállítania, továbbá a szállítás befejezésekor nem ellenőrizte kellő gondossággal azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében.

Semmit sem lehetett leolvasni arcáról

T. István arcán semmiféle érzelem nem látszódott, amikor hallgatta az ügyész vádiratát. Megjelentek azonban a kislány szülei is, hogy szembenézzenek a sofőrrel. Könnyeikkel küszködve hallgatták gyerekük halálának okait. Hőguta és többszervi elégtelenség

Rácsok mögé küldték volna

A férfi nem vallotta magát bűnösnek, így a bíró tárgyalásra utalta az ügyet. Az 57 esztendős kunhegyesi férfi fogházban letöltendő szabadságvesztést kaphatott volna az ügyészségi indítvány szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádja miatt.

Nem biztatták a szülőket

„Elkezdték hűteni a testét, próbálták pótolni a folyadékot és a lázát csillapítani. Nem biztattak bennünket. Lélegeztetőgépre került, a tüdeje és a veséje is károsodott. A következő nap egyre jobban roncsolódott az agya is. ” – mondta még korábban az apa.

„Nehezen viseltem, hogy élet-halál között látom a lányomat, aki előző nap még egészséges, boldog, kiegyensúlyozott gyerek volt” – jegyezte meg. Egyúttal kifogásolta azt is, hogy tőlük a mai napig senki sem kért bocsánatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Youtube.)