Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy 4 éves kislányt felejtett a buszon a sofőr. A gyermek egész nap a tűző napon álló járműben volt bezárva, életeszélyes állapotban vitték kórházba.  

Magára hagyták a buszon

A Tiszaderzsen élő gyermeket kedden reggel vették fel a 14-17 fő szállítására alkalmas buszra, hogy a tomajmonostorai oviba eljusson. A kis Inezt magára hagyták a buszon, senkinek sem tűnt fel a hiánya. Eszméletlen állapotban találtak rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy órát küzdöttek érte

A mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen kislány állapotát stabilizálják. „A mentők helyszíni ellátás után egy négyéves kislányt szállítottak életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel kórházba.” – írta az OMSZ.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az intenzíven fekszik

„Inez jelenleg a debreceni kórházban, a gyermek intenzíven fekszik. A szívünk szakad meg érte. Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták?” – mondták a Blikknek a szülők.

Nem értik a szülők

Az egész család értetlenül áll a történtek előtt. A szülők azt mondták, megteszik a szükséges lépéseket, most azonban az a legfontosabb, hogy gyerekük túl legyen az életveszélyen.

50 fok is lehetett a buszon

A 4 éves kislány hiába kért volna segítséget, esélye sem volt, hogy a bezárt ajtók és az elsötétített ablakok mögül bárki meghallja a segélykiáltását. Valószínűleg meg is ijedhetett, hogy egyedül maradt. Aznap annyira meleg volt, hogy akár 50 fok is lehetett a tűző napon a járműben.

Nem először hibázott

A család egyik ismerőse szerint nem ez az első alkalom, hogy a buszsofőr hibázott. Két hete véletlenül Kiskunhegyesre vitte a 4 éves kislányt, akiért nagymamája ment el.

7 órát volt a buszon

A Blikk azt írja, a gyermek reggel fél nyolctól délután három óráig volt a buszban, s a sofőr talált rá, amikor indult volna vissza a gyerekekkel. A sofőr ellen eljárás indult.

Nyomozás indult

 „A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt hivatalból indított eljárást. Az esemény körülményeinek értékelését követően a nyomozók egy 56 éves kunhegyesi lakost gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyéb információt nem ad” – írta a rendőrség.

Pokoli hőség a járműben

Szakemberek szerint egy jármű belső hőmérséklete a napon jelentősen megemelkedik. Ha kint például 20 °C van, az autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig 62 fokot mérhetünk az autóban.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció