Még 2019 tavaszán egy 31 éves és egy 25 éves férfi, valamint egy 38 éves nő verekedett össze a XI. kerületben. A kötekedést a fiatalabb kezdte, de aztán eldurvult a bunyó, és csaknem tragédia lett belőle. A fiatalabb férfi életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

Részegen kötekedett 

A vádirat szerint a 25 éves vádlott 2019 március 29-én, későn este, már ittasan bement egy XI. kerületi sörözőbe, ahol még alkoholt fogyasztott. Az alkohol hatására kötekedő lett és viselkedésével a többi vendéget is zavarta, ezért a pultos lány megkérte, hogy hagyja el a sörözőt, a férfi azonban nem akart távozni.

Ki az utcára

Az egyik törzsvendég rávette a férfit, hogy menjenek ki a söröző elé, az utcára, ahol ekkor több vendég is tartózkodott, köztük a 31 éves vádlott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Repült a pohár

Itt megint többen megkérték a 25 éves férfit, hogy távozzon, és emiatt szóváltás is kialakult a söröző előtt, amelynek során a 31 éves férfi megütötte a fiatalabbat, aki ekkor felé dobta a kezében tartott sörös poharat. Az üvegpohár azonban egy női vendég fejét találta el, darabokra tört, és megvágta a nő homlokát.

Indul a verekedés

Ezek után szabadultak el az indulatok igazán, dulakodás alakult ki, aminek során lökdösték és kölcsönösen megütötték egymást.

A nő is bekapcsolódott

Ekkor a szintén ittas 38 éves nő is bekapcsolódott a verekedésbe úgy, hogy a 25 éves férfi hátát tenyérrel többször megütötte, a ruháját rángatta, valamint belerúgott.

Elterült a földön

A vád szerint a 31 éves vádlott a további verekedés során felülkerekedett, ököllel többször megütötte 25 éves vádlott-társát a fején. A férfi az ütések hatására térdre rogyott, majd leült a földre, majd hátradőlt és elfeküdt a földön.

Rugdosta a magatehetetlen férfit

Az idősebb férfi ennek ellenére tovább szidalmazta és bántalmazta, többször megrúgta, megtaposta. Ekkor a 38 éves nő is visszament hozzájuk, és a földön fekvő férfibe többször belerúgott.

A lakók segítettek

A bántalmazást az otthona ablakából észlelte egy lakó és egy járókelő is, ők tettek bejelentést a segélyhívó vonalra és mentőt kértek.

Belehalhatott volna

A 25 éves férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, gyors és szakszerű orvosi beavatkozás hiányában a halála reálisan bekövetkezhetett volna.

Súlyos vád

A Fővárosi Főügyészség az 31 éves férfival szemben emberölés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és a vádiratban vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ők sem ússzák meg

A főügyészség a súlyosan bántalmazott 25 éves férfival és a 38 éves nővel szemben is vádat emelt csoportos garázdaság bűntette miatt. A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, a nővel szemben pénzbüntetés az ügyészi indítvány.