A dunakeszi rendőrök elfogták azt a 27 éves férfit, aki hamis adatokkal, bódult állapotban, vezetői engedély és gépjármű kötelező felelősségbiztosítása nélkül vett részt a közúti forgalomban.

Hajnali fogás

A dunakeszi járőrök október 5-én reggel állították le a 27 éves sofőrt. Az alkoholszonda negatív lett, a tág pupillák azonban másra utaltak. Ezek után hamis adatokat diktált be, de arcképe cseppet sem hasonlított az igazoltatottra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elő a drogteszttel

A rendőrök kábítószeres gyorstesztet is elővettek, ez pozitív lett. Az is kiderült, hogy jogosítványa sincs, mivel ezt korábban elvették. Az autóval sem volt minden rendben, hiányzott a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videó a bilincselésről

Sok lesz a rovásán

A 27 éves férfival szemben kábítószer birtoklása, valamint járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Egy kis drogstatisztika

70 év börtön

Egy bűnszervezet 19 tagját ítélték el, akik Szlovákiából Magyarországra behozott kábítószereket és új pszichoaktív anyagokat értékesítettek Nógrád megye szinte egész területén – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

2 éve emeltek vádat

2014 környékén egy család férfi tagjai a szabadulásukat követően kezdtek kábítószerrel és új pszichoaktív anyagokkal kereskedni, melyhez 2015 és 2016 között a család több tagja is csatlakozott. A szereket eleinte különböző helyekről szerezték be, majd 2015 körül egy szlovák férfi vált fő forrásukká.

A kevésért is lehajoltak

A drogokat az egymást közt felosztott területek fogyasztóinak értékesítették, adagonként néhány száztól pár ezer forintig terjedő vételáron. A vevői kör szélesítése érdekében további dílereket is beszerveztek, akik otthonukból, iskoláknál, áruházak környékén, szórakozóhelyen, játszótereknél, egy kórháznál, sőt még az egyik ügyészség épülete mellett is árusították a tiltott szereket.

Volt, aki elismerte bűnösségét

Kilenc vádlott elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, tíz vádlottat a bíróság a tárgyalás lefolytatását követően mondta ki bűnösnek, míg egy vádlott ügyét elkülönítették, mert távol maradt a tárgyalástól.

Az ítéletek

A bíróság a bűnszervezetben betöltött szerepük alapján tíz vádlottal szemben 4 év 6 hónap és 8 év közötti szabadságvesztés büntetést, három vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést, hattal szemben pénzbüntetést szabott ki. A döntés a bejelentett fellebbezések miatt még nem jogerős.

Címlapfotónk a rendőrség videójából való.