Bepelenkáztatta, de mást nem is tett az ügyeletes rezidens orvos azért a nőért, aki egy zalai kórház zárt osztályra kerülése után három nappal meg is halt. A beteg halálát szívelégtelenség okozta, mielőtt elhunyt kétszer is elájult. Az orvos azonban nem foglalkozott vele.

Elájult a kórházban

A nő tavaly szeptemberben került a be egy zalai kórház zárt osztályára fekvőbeteg-ellátásra. A nő három nappal később a rezidens orvos ügyeleti ideje alatt, a hajnali órákban felkelt az ágyából, rosszul lett és elájult.

Az ápolók segítettek rajta

A beteg segítségére siettek az ápolók, ám hiába segítették fel, ismét ájultan rogyott össze. Az egyik ápolónő megvizsgálta a beteget és megállapította, hogy a pulzusa gyenge, a vérnyomása pedig mérhetetlen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vizsgálta meg az orvos

Erről értesítette az ügyeletes orvost, aki ugyan megjelent a helyszínen, azonban a nőt nem vizsgálta meg, ellátásban nem részesítette és hozzá intenzív osztályos konzíliumot sem kért.

Bepelenkáztatta a beteget

Mindezek után segített feltenni a beteget az ágyra és utasította az ápolókat, hogy tegyenek rá pelenkát, majd a kórházi szobájába távozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A nővér orvosi segítséget kért

A beteg állapota tovább romlott, amelyről az ügyeletes nővér két ízben is tájékoztatta az orvost, és kérte, hogy jöjjön a beteghez.

Stabilizálni akarta a beteg állapotát

Mivel nem ment, ezért saját felelősségére sóoldatos infúziót kötött be a nőnek, bízva abban, hogy sikerül az állapotát stabilizálni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hajnalban meghalt a beteg

Az infúzió az asszony állapotán nem rontott. Mindössze az infúzió fele folyt le, amikor a beteg életveszélyes állapotba került és hajnali 4 óra 20 perckor elhunyt.

Szándékosan okozta a beteg halálát

A halál közvetlen oka a hirtelen kialakult szívelégtelenség volt. A Nagykanizsai Járásbíróságon csütörtökön hallgatják meg az orvost, akit azzal vádolnak, hogy szándékosan okozta a beteg nő halálát.

Kiemelt kép: illusztráció