Az nem derült ki, miért pont ezt a tárgyat választotta ki, hogy teljesen tönkre tegye. Egy biztos: az arra közlekedő élete és testi épsége veszélyben volt a mutatvány miatt.

Minden jól ment a sínekig

Az eset még tavaly novemberben történt éjszaka, egy meg nem nevezett borsodi kistelepülésen. Történetünk főhőse alaposan felöntött a garatra, amikor gyalogosan egy vasúti átjáróhoz ért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lendült a balta, odalett a fehér fény

Ekkor a rendeltetésszerűen működő fényjelző készülékek fehér, szabad jelzést kibocsátó lámpatestjeinek biztonsági üvegét a nála lévő 1 méteres fejszével betörte. Az eszközzel a speciális izzókat is összetörte. Ezzel veszélyeztette a vasúti átjáróban közlekedők életét, testi épségét, mivel a fényjelző készülékek biztosítási módja már nem volt teljes értékű, ugyanis szabadjelzést nem adtak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közmunkát kaphat

A rongálással több mint 300 ezer forintos kárt is okozott. A Miskolci Járási Ügyészség azt 50 éves férfival szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetést kiszabását indítványozta.

Ittas vezető döntött fénysorompót

Persze akad olyasvalaki is, aki nem szándékosan rongálja meg a fénysorompót, hanem azért, mert ittasan vezet és akaratlanul kidönti azt. Ez történt abban a szűk két évvel ezelőtti Fót közelében történt esetben, amelyről mi is hírt adtunk.

Nem tudta magát igazolni

2021. január 9-én érkezett bejelentés a rendőrök vonalán, miszerint baleset történt egy fóti vasúti-átkelőhelynél. A közlekedési balesethez kiérkező rendőrök el is kezdték felmérni az eset körülményeit. Az egyenruhások elkérték a baleset során szétroncsolódott autó sofőrjétől az okmányait, azonban a férfi nem tudta magát igazolni, mert mint elmondta, a gépkocsija forgalmi engedélye sincs nála.

Itt mondjuk működött a fénysorompó, igaz, a dőlésszög finoman szólva sem volt optimális

Kicsit távolabbról nézve

Szinte semmi sem stimmelt

A gyors azonosítást követően hamar kiderült, hogy a sofőr – a hatósági igazolványai mellett – nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, az autóját pedig kivonták a forgalomból. Ám ezenfelül ugyancsak probléma volt még, hogy amikor a 44 éves férfi megfújta az alkoholszondát, az pozitív értéket mutatott. A férfit ezért mintavételre elő is állították.

A tárgy, ami sok mindent megmagyarázott

Eljárások sora indult ellene

A dunakeszi rendőrök ittas vezetés miatt indítottak eljárást a férfival szemben, továbbá szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli vezetés, valamint forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Google Street View.)