Elképesztő ügyben nyomoznak a szegedi rendőrök: egy budapesti férfi terepjárójával felhajtott a Szegedi Dóm kapuja elé, ezzel megrongálva annak lépcsőjét. Mint kiderült, egy osztálytalálkozó után, útban hazafelé jött az ötlet, hogy a dóm mellett táncra kérje fel hölgyismerősét… Cikkünk végén mutatjuk az esetről készült videófelvételt.

Oda ment, ahová nem kellett volna

A rendőrségen április 28-án indult nyomozás a szegedi Fogadalmi templom lépcsőjének megrongálása ügyében. Az elkövetés után nem sokkal kiderült, hogy a bűncselekményt egy budapesti férfi követte el, aki osztálytalálkozóra érkezett Szegedre. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tánc a dóm mellett

Az esemény végeztével a férfi felajánlotta hölgyismerősének, hogy autójával hazaszállítja. A hölgy elfogadta a fuvart, azonban út közben a sofőr kockázatos lépésre szánta el magát: a dóm mellett haladva felhajtott annak lépcsőjén, megállt a kapu előtt és egy táncra kérte fel a hölgyet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megrongálta a lépcsőt

A dóm lépcsőjén keletkezett sérüléseket csak a távozásuk után észlelte a bejelentő. A Szegedi Rendőrkapitányságon rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Emlékhelyeken garázdálkodott

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Nyírbátori Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. F. 42 éves jármi lakos ellen. A rendőrség közlése szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt négy hónapban több alkalommal, legutóbb 2023. április 8-án vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócs külterületén. 

Felgyújtotta a feszületet

A férfi gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta a feszületeket és egy ikont tartalmazó szoborfülkét is. Előfordult, hogy tüzet nem okozott, de egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra.

Nagy erőkkel keresték

A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak. A nyírbátori rendőrök nagy erőkkel keresték az ismeretlen elkövetőt, akit széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen beazonosítottak, és a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársainak közreműködésével 2023. április 8-án jármi otthonában elfogtak.

Beismerte

K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta.

Ez várhat rá

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, közölte közleményében a hatóság. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a szegedi romantikázásról

Forrás: Rendőrség

Kiemelt kép: a rongálás helyszíne. Fotó: police.hu