A Nyírbátori Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. F. 42 éves jármi lakos ellen.

Emlékhelyeket rongált

A rendőrség közlése szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt négy hónapban több alkalommal, legutóbb 2023. április 8-án vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócs külterületén. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felgyújtotta a feszületet

A férfi gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta a feszületeket és egy ikont tartalmazó szoborfülkét is. Előfordult, hogy tüzet nem okozott, de egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy erőkkel keresték

A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak. A nyírbátori rendőrök nagy erőkkel keresték az ismeretlen elkövetőt, akit széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen beazonosítottak, és a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársainak közreműködésével 2023. április 8-án jármi otthonában elfogtak.

Beismerte

K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta.

Kattant a bilincs:

Ez várhat rá

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, közölte közleményében a hatóság. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás:

   

Ez is érdekelhet:

A drogos magyar énekesnőnek az elterelés az utolsó lehetősége: ha csak egyetlen alkalmat is kihagy, mehet a rácsok mögé

Kiemelt kép: police.hu videorészlet