Nem rendezhet focimeccset a Pomáz-ICO SE futballcsapata, miután múlt héten a Szentendre ellen játszott meccsre minden szurkolóra rendezői mellényt adtak és úgy engedték be őket a meccsre. Ezzel nagyon csúnyán kijátszották a járványügyi intézkedéseket.

Betiltották a meccseket

Azonnali hatállyal megvonta a Pomáz-ICO SE futballcsapatának mérkőzésrendezési jogát az MLSZ Pest megyei fegyelmi bizottsága, miután megyei másodosztályban játszó csapat a járványügyi szabályokat megszegve nézők előtt játszották hétvégi meccsüket február 27-én a Szentendre ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt rendezték meg a meccset

Kijátszották a szabályokat

A klub trükkös megoldást választott az ötven néző számára: a belépéskor mindenkinek rendezői mellényt adtak, így a szurkolók tulajdonképpen biztonsági őrként voltak jelen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az RTL buktatta le a pomáziakat

A meccsről az RTL Klub rejtett kamerást felvételt is készített, amiből az is kiderült, a pálya melletti büfé nemcsak üzemelt, de alkoholt is árult a résztvevők számára.

Megszegték a szabályokat

A bizottság egyelőre nem döntött véglegesen, de közleményük szerint a rendelkező információk alapján “felmerült annak gyanúja, hogy a zártkapus mérkőzésrendezésre vonatkozó MLSZ-előírásokat a találkozót szervező sportszervezet megszegte.”

Nem küldték be a felvételt

Mivel az RTL Klub nem küldte be időben a fel nem használt felvételeit, végleges döntés csak jövő héten születik, de a felfüggesztéssel nem vártak, és kijelentették, addig sem lehet meccset rendezni Pomázon – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Dunakeszi ellen játszottak volna

A csapat épp szombaton lépett volna pályára a Leányfalu ellen. Az MLSZ azt is meghatározta, hogy milyen feltételekkel rendezhető meg a meccs.

Csak így lehet meccs

A mérkőzés rendezője az igazgatóság lesz, a költségeket pedig a pályaválasztó klub fizeti, a találkozón a helyi polgárőr-egyesület biztosítja majd a zártkapus mérkőzésrendezés feltételeit.

Itt lesz a mérközés

Erre a találkozóra az eredetileg kiírt időpontban (2021. március 13., szombat 15:00 óra) kerül sor Dunakeszin, a Magyarság Sporttelep műfüves pályáján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/MLSZ