Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a szegedi férfival szemben, aki rendszeresen verte, megerőszakolta és megöléssel fenyegette élettársát tavaly. Akár 15 évet is kaphat a vádlott a halmazati büntetések miatt.

Féltékeny volt élettársára

A Szegeden élő férfi és a nő kapcsolata tavaly tavaszra megromlott, a férfi naponta trágár szavakkal illette, valamint féltékenységből szidalmazta élettársát. A nőt a fején és karján, ököllel többször megütötte, egyszer az ágyra lökte és a nyakára is rálépett. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nem akart lefeküdni a férfival

Tavaly június közepén összevesztek, mert a nő nem engedett a férfi szexuális közeledésének, és ezt el is mondta neki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megerőszakolta párját

A férfi ekkor agresszívvá vált. Heves szidalmazások közepette lefogta a továbbra is tiltakozó nőt, majd megerőszakolta.

Ki akarta dobni az ablakon

Másnap a férfi ismét közeledni próbált a nőhöz, aki ezt újra visszautasította. A férfi erre azzal fenyegette meg, hogy kidobja őt az ablakon, majd két kézzel addig szorította a nő nyakát, hogy már levegőt sem kapott.

Felgyújtással fenyegette

Végül elengedte, de közölte vele, hogy ha nem vetkőzik le, akkor felgyújtja őt. Szavainak nyomatékot adva kilépett az erkélyre, ahol egy flakonban benzint tartott.

Nagyon megijedt a nő

A nő tisztában volt a flakon tartalmával, és azzal, hogy az élettársánál öngyújtó van, valamint azzal is, hogy a férfi már mást is felgyújtással fenyegetett meg, mely miatt büntetőeljárás is indult ellene.

Egy járókelő mentette meg a nő életét

Ezért elmenekült a lakásból, amikor a benzinnel a férfi megindult felé, és értesítette a rendőrséget. A nőt a délután során lakóhelyük közelében megtalálta a férfi, és újra azzal fenyegette meg, hogy megöli, bántalmazni azonban egy járókelő közbelépése miatt nem tudta.

Több vád van ellene

A főügyészség emberölés előkészületével, minősített szexuális erőszakkal, valamint kapcsolati erőszakkal vádolja a letartóztatásban lévő férfit.

15 évet is kaphat

A szexuális erőszak 5-10, a kapcsolati erőszak 1-5, és az emberölés előkészülete ugyancsak 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a férfi akár 15 évet is kaphat a halmazati büntetések miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció