Egy idős bácsi a botjával hadonászva próbálta megfékezni a féltékeny férfit. Mit tehettek volna a megdöbbent járókelők egy bugylibicskával a kezében őrjöngő gyilkossal szemben? Újranyitottuk a döbbenetes ügy aktáját.

Holttestek egymás mellett a nyílt utcán

Gyerekkori szerelemnek tűnt, valóságos rémdrámába torkollt annak a házaspárnak a története, akiknek holtteste a helyszínelők kiérkezéséig egymás mellett feküdt a nyílt utcán, egy 8. kerületi buszmegállóban. A tucatnyi járókelő nem csak az összeszurkált holttesteket látta, hanem magát a megdöbbentő gyilkosságot-öngyilkosságot is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha elhagy, megölöm

Mihály és felesége mostohatestvérek voltak, együtt nőttek fel, majd a házasságból fiuk született. Hiába azonban a gyerekkori szerelem, rövidesen, 1962-ben elváltak, mert Mihály sokat ivott és agresszívan viselkedett a feleségével. A rendszeres veszekedések többször tettlegességig fajultak, Mihály pedig azzal is fenyegetőzött, ha felesége elhagyja, akkor meg fogja ölni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mint egy megszállott

Hiába váltak el és hiába költözött el erőszakos férjétől a nő, Mihály képtelen volt feldolgozni a szakítást, és megszállottan követte mindenhová ex-feleségét. A nő valósággal rettegett, és évekbe telt neki, mire új kapcsolatot talált.

Tudta, hol dolgozik az asszony

Mihály szerencsére nem tudta, hogy az asszony hol és kivel kezdett új életet, de azt sajnos igen, hogy a nő hol dolgozik. Sokszor várta a munkahelye előtt volt feleségét, és nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy az új házasságba nem egyezik bele.

Vőlegénye volt, új életet akart kezdeni

1969. május 30-án a nőt új párja várta a munkahelyénél, aki ekkor már a vőlegénye volt, vagyis komolyan gondolták a kapcsolatot. Nem éltek még együtt, de a férfi haza szerette volna kísérni jegyesét. Nem sokkal délután öt óra után érkeztek a 8. kerület Üllői út és Korányi utca sarkán lévő buszmegállóba. Ennek helyén ma egy parkos rész van a Ludovika főépülete előtt.

Vele akarsz együtt élni?

A pár figyelte is, hogy Mihály nem ólálkodik-e valahol a közelükben. Számítottak rá, hogy feltűnik, mégis csak akkor vették észre, amikor hozzájuk lépett a megállóban. Mihály kezet fogott volt feleségével és a vőlegényével is, aztán megkérdezte a nőt, hogy ezzel a férfivel akar-e együtt élni.

Két szúrás a szívbe

„Igen” – felelte az asszony, mire Mihály átkarolta a vállát és egy kicsit arrébb hívta azzal az indokkal, hogy beszélni akar vele. Amint arrébb mentek, előkapta a bugylibicskáját és tucatszor megszúrta az asszonyt. A nőnek esélye sem volt, két szúrás is a szívét érte. A szívet ért szúrás gyakori a féltékenységből elkövetett gyilkosságoknál, nyilvánvalóan nem véletlenül.

Ötvenszer döfte magába a kést

Az események pillanatok alatt játszódtak le. Mihály ezután saját maga ellen fordította a zsebkést, és több mint ötvenszer (!) döfte magába. Szinte felfoghatatlan, hogy ezt hogyan volt képes véghez vinni, de a beszámolók szerint akár két percig is eltarthatott, amíg végzett magával.

Mindenkiben megvagyott a vér

A volt feleség vőlegényén kívül több szemtanúja is volt a megdöbbentő jelenetnek, sőt, ezer fősre becsülték a percek alatt összegyűlt emberek számát, de csak egy 60 év feletti, görbe botra támaszkodó bácsi próbált beavatkozni, aki a botjával hadonászva akarta megfékezni a dühöngő Mihályt.

Lefeküdt mellé a gyilkosa, aztán ő is meghalt

Mihálynak még arra is volt ereje, hogy lefeküdjön felesége holtteste mellé. Közös gyermekük ekkor 11 éves volt. Vajon hogyan sikerült együtt élnie ezzel a tragédiával? A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció – Buszmegálló 1966-ban Budapesten – Forrás: Fortepan.hu