Leégett egy 4 gyermekes anya otthona vasárnap a Pest megyei Pátyon. Az asszony egyedül neveli gyermekeit, a tűzeset után lakhataltan lett az épület, ráadásul mindenük odaveszett. A helyiek összefogtak, van aki tányért, van aki paplant, vagy éppen egy tányér ételt visz a családnak.

Tűzeset Pátyon

Tűz ütött ki vasárnap egy ötven négyzetméteres lakóház egyik szobájában Pátyon, a Burgondia utcában. A fővárosi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pátyi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kihoztak egy gázpalackot

Az egységek a munkálatok közben kihoztak az épületből egy gázpalackot, amelyet nem ért el a tűz. Ventilátorral megkezdték a szellőztetést a házban, amelynek többi helyisége füsttel és korommal telítődött.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szekrényekben lévő ruhák is elégtek

Forrás: Facebook

Lakhatatlan lett a ház

Az épület teljesen lakhatatlan lett. A házban egy egyedülálló nő és 4 gyermeke élt. Mindenük odaveszett. Az asszony és gyermekei az önkormányzat egyik szükséglakásában kaptak szállást.

Minden tönkrement a tűzben

Forrás: Facebook

Összefogtak a pátyiak

Összefogtak a pátyiak, miután a Magyar Vöröskereszt helyi elnöke a helyi lakossági csoportokban felhívással fordult hozzájuk. A tűzeset után pár órárval, már rengetegen segítettek a szerencsétlenül járt családnak.

Az ablaküvegek is kitörtek

Forrás: Facebook

Erre lenne szükség

Monos Zsuzsanna ezt írta: „Amire szükség van: konyhai kis polcos szekrény, ahova az edényeket el tudják tenni. Sajnos a tv is elpusztult. Szükség lenne tartós élemiszerekre, tisztítószerekre konyhába, fürdőszobába. 13 éves fiúnak ruhákat, cipőt ( 39-40), lánynak 39-40 cipőre S-M ruhákra, két fiúnak 146-os fiúkra való ruhák, cipők 35-36-os méretben. Andreának L-es méretű ruhák es 39-es cipő. 4.-es 6.-os tanszerek. Az egyik kisfiú asztmás, ha valakinek van asztma pipája és Ventolin nevezetű gyógyszere azt is szívesen fogadják”.  

A tulajdonos újra akarja építeni a házat

A ház tulajdonosa is segítséget kért a Facebookon. „A házat szeretnénk minél előbb helyre hozni, lakhatóvá tenni, hogy a család vissza tudjon költözni, hiszen ők is csak 2-3 hétre kaptak az önkormányzattól szállást. Ehhez szükségünk lenne gipszkartonra, 2 ablakra meg egy bejárati ajtóra, konyhabútorra, villany vezetékekre, glett anyagra illetve ha maradt ki valakinek parketta, festék, vakoló anyag stb. a felújításhoz szívesen fogadjuk”.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Helyi Témák Páty