Egy fiatal nő az édesanyjával egy rokonukat vitték haza szombat éjjel a II. Völgy utcába. Nem volt helyismeretük és egy idő után a villamossíneken találták magukat. Segélykocsit kellett hívni.

Eltévedtek

Vidékről jöttek, nem volt helyismeretük, siettek (volna) haza, így elindulás után a sofőr nem vette észre, hogy a Nyéki úti elágazás után a villamossínek magasvágányon folytatódnak, a közúti jármű forgalom az út jobb szélén halad tovább.

Hoppá, ezek már sínek

Ráhajtott a vágányokra a Hondával, majd nagyjából 20 métert haladt rajtuk, aztán természetesen elakadt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nincs tovább

Saját erőből ezután nem is tudott megmozdulni, valószínűleg megsérült valamelyik futómű, így ki kellett hívnia a tűzoltókat, valamint a BKV műszaki segélyszolgálata is a helyszínre vonult. Végül a katasztrófavédelem darus autómentőjével emelték ki a járművet.

A segítség

Sérülés nincs, fennakadás volt

A hölgy és édesanyja nem sérültek meg a malőr során. Az 56-os és a 61-es villamosok helyett mintegy két órán keresztül pótlóbusz közlekedett Hűvösvölgy végállomás és Budagyöngye megálló között.

A Lánchídnál

Tavaly decemberben, ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt A Clark Ádám tér alatti villamosalagútba hajtott és bennrekedt személyautót amit egy Kelenföldről érkezett villamos húzott ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vidékről érkeztek

Egy dunaújvárosi család a Várkert Bazár felé haladt, a Batthyány tér felől, amikor a GPS útmutatását követve az alagútban kötöttek ki, melynek nagyjából a feléig sikerült eljutniuk, ám ott a sínekben fennakadt a járművük.

Gyakran történik ilyesmi

Nem először fordult elő, hogy egy autó a villamos alagútban kötött ki, tavaly tavasszal egy piros Ford jutott ugyanerre a sorsra, amiről az Index is beszámolt. Ezt megelőzően 2020 februárjában nézte be nagyon egy sofőr, aki a pesti oldalon került a sínekre a Vígadó térnél, ahol szemben találta magát a 2-es villamossal. 

Címlapfotó: G.K./Kékvillogó.hu