A kelenföldi kocsiszínből érkezett az a villamos, amely kihúzott egy Hyundait az egyik közlekedési alagútból. A 48-as villamos jött az autó segítségére.

 Hogy kerül egy autó a villamos-alagútba?

Clark Ádám tér alatti villamosalagútba hajtott és bennrekedt személyautót amit egy Kelenföldről érkezett villamos húzott ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így várta a kocsi a megmentő villamost

Vidékről érkeztek

Egy dunaújvárosi család a Várkert Bazár felé haladt, a Batthyány tér felől, amikor a GPS útmutatását követve az alagútban kötöttek ki, melynek nagyjából a feléig sikerült eljutniuk, ám ott a sínekben fennakadt a járművük.

Már csak a sín maradt

A Hyundai alól az alagútban egyszer csak elfogytak a betonpanelek, az autó a magasvágányról a sínek közé esett és mindkét első kerekére defektet kapott, így az alagút másik végén már nem tudtak vele kihajtani.

Megsérült a férfi

A sofőr nő férje ekkor úgy döntött, hogy megpróbálja kitolni a járművet az alagútból. Az autót sikerült is neki megmozdítani, de eközben megcsúszott és arccal a karosszérianak csapódva elesett. Mint kiderült súlyosan megsérült.

Segítséget kértek

Közben megérkezett egy 41-es villamos is mögéjük, amely nem tudott továbbhaladni, az utasoknak gyalogosan kellett elhagyni az alagutat.

Bonyolult helyzet keletkezett

A BKV műszaki segélyszolgálata is a helyszínre érkezett, de a tartóoszlopok miatt nem tudott bejutni az alagútba, a daruskocsi pedig nem tudta volna megemelni az autót a mennyezet miatt, így ők nem tudtak segíteni. A helyszínre hívott autómentő szintén nem vállalta a mentést, attól tartva, hogy ugyanúgy jár, mint a Hyundai.

Egy másik villamos

Így kreatív megoldás született: a kelenföldi kocsiszínből jött egy 48-as villamos, erre kötötték rá a gépjárművet, és a villamos hátrafelé, a Várkert rakpart irányába lassan ki tudta húzni az autót, amelyet utána már fel tudtak tenni az autómentő utánfutójára.

Volt már ilyen

Nem először fordult elő, hogy egy autó a villamos alagútban kötött ki, tavaly tavasszal egy piros Ford jutott ugyanerre a sorsra, amiről az Index is beszámolt. Ezt megelőzően 2020 februárjában nézte be nagyon egy sofőr, aki a pesti oldalon került a sínekre a Vígadó térnél, ahol szemben találta magát a 2-es villamossal. 

Ez is érdekelheti

Címlapfotó: Kékvillogó.hu/GK