É. József gépkocsiemelővel verte agyon fiatal áldozatát, aztán egy szemétkupac alján hagyta a holttestet. A nyomozóknak nem sok támpontjuk volt, de a tettes két évvel később a saját szempontjából óriási hibát vétett: tudtán kiívül életben hagyta újabb áldozatát, akit aktus közben, egy könykakéssel szurkált össze. Újranyitottuk a különös ügy aktáját.

Hosszú évtizedekig rács mögött

Szerencsére kevés olyan túlfűtött indítékból gyilkoló elkövetőt ismerünk itthon, mint az a nyárlőrinci családapa, akinek elfogásával egy „kibontakozó” sorozatgyilkost sikerült jó időre rács mögé küldeni. 2016-ban, az akkor 37 éves É. Józsefet ugyanis tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azzal, hogy legkorábban 35 év múlva szabadulhat feltételesen. Ez az időpont a 2040-es évek második felére tehető. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rejtélyes eltűnések, gyilkosságok

2010. október 2-án a 44-es főúton, Nyárlőrinc környékén eltűnt egy 18 éves lány. Az intézetben nevelkedett F. V. Amália holttestét négy nappal később találták meg egy erdős részen, egy engedély nélkül lerakott szemétkupac alján, zsákokkal lefedve. A fiatal nő durva fejsérülésekbe halt bele. Gyilkosát sokáig hiába keresték. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Nemzeti Nyomozó Iroda átvette az ügyet, miután ebben az időszakban több nő is eltűnt vagy lett gyilkosság áldozata a Debrecen-Karcag térségben.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Túlélte a nő

Majdnem két évvel Amália megölése után, 2012. augusztus 29-én, ismét a 44-es főútnál és újra Nyárlőrinc külterületén egy ismeretlen férfi a saját kocsijában aktus közben nyakán és a testén többször megszúrt egy 28 éves kecskeméti prostituáltat. T. Krisztina úgy élte túl a brutális támadást, hogy halottnak tettette magát, majd amikor támadója elhajtott, csurom véresen megjelent egy közeli tanyán, hogy segítséget kérjen. A nőt megtámadó ismeretlen a pénzét és a mobilját is elvitte.

És akkor feltűnt az a bizonyos Volkswagen

Krisztina túlélte a támadást, ráadásul emlékezett arra is, hogy milyen kocsija volt a férfinek, aki előző nap is a kuncsaftja volt. A nő részletes személyleírást adott. A nyomozók forró nyomon üldözéssel indulhattak el, és aztán az egyik, Nyárlőrincen felszerelt közterületi kamerán egyszer csak feltűnt az a bizonyos Volkswagen Polo. Így fogták el É. Józsefet.

Kritizálta a férfiasságát, az életével fizetett

A nyomozóknak DNS mintája is volt, amit a támadás helyszínén talált óvszerekről, valamint Tímea övdarabjáról rögzítettek. É. József genetikai profilja egyezést mutatott. A férfi még az elfogása napján elismerte, hogy ő tört T. Krisztina életére, hónapokkal később pedig azt is, hogy két évvel korábban ő ölte meg Amáliát is, miután a fiatal nő megjegyzéseket tett a férfiasságára.

Gyermeket várt

József gépkocsiemelővel ütötte áldozata fejét, majd a haldokló nő ruháját felhúzta és gyönyörködött benne. Amikor Amália meghalt, az erdőbe húzta a holttestet. A nő ekkor egyébként tízhetes terhes volt. Két évvel később, amikor Krisztina ügye miatt lefoglalták a férfi autóját, még az elmosott emelő is előkerült, amin a szakértő kimutatta a megölt nő vérét.

Konyhakés önvédelemből a kocsiban?

Két évvel később az autóülés alá rejtett, önvédelemből ott tartott konyhakéssel szurkálta össze áldozatát, aki éppen a szájával kényeztette. Krisztinát az övénél fogva bevonszolta az erdőbe és ott hagyta, mert azt hitte, a nő meghalt.

Nehéz gyerekkor

Józsefnek zaklatott gyermekkora, majd súlyos anyakomplexusa volt. Tápkeverőként dolgozott Kecskeméten, és mivel néha áruszállítást is vállalt, sokat volt úton. Hobbiból futball játékvezetőként is tevékenykedett. Élettársával és közös gyermekükkel éltek Nyárlőrincen, az alig több mint kétezer lakost számláló Bács megyei községben.

Kontrollt vesztett viselkedés

A Belügyi Szemlében megjelent tanulmány idéz a róla készített pszichológusi szakvéleményből is: „kritikus inger, például egy nő hatására kontrollt vesztett viselkedése olyan irányba fordulhat, hogy képes mások életét és testi épségét is veszélyeztetni, és ez hajlamosítja a klasszikus sorozatelkövetési magatartásra.”

Folytatta volna, ha nem kapják el

Mint kiderült, a férfinek nem volt köze a már említett, Debrecen-Karcag környéki esetekhez. Ha É. Józsefet nem fogják el, minden bizonnyal folytatja a támadásokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció