A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki folyamatosan zaklatta a szomszédait, tettétől pedig az sem tántorította el, hogy felfüggesztették, illetve távolságtartást rendeltek el ellene.

A Csongrád-Csanád megyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a nő már 2019. októbere és 2020. januárja között is zaklatta a vele egy társasházban élő szomszéd párt Hódmezővásárhelyen, mivel mindenáron kapcsolatot akart velük kialakítani és nem tudta elviselni, hogy a sértettek ezt a törekvését és ajándékait visszautasították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ittasan csöngetett be a szomszédokhoz

A nő hetente megjelent a sértettek lakásánál este 6 és éjjel egy óra között, jellemzően ittasan és becsöngetett. Ha a sértettek nem reagáltak vagy kikapcsolták a csengőt, akkor addig dörömbölt, amíg ki nem nyitották az ajtót.

Ordibálva verte az ajtót

De ekkor is többször előfordult, hogy visszament és ordibálva verte az ajtót, ettől a rendőri intézkedések sem tartották vissza.

Hiába kérték, hogy hagyja őket békén

A nő többször vitt süteményt és ajándékokat a sértetteknek, annak ellenére, hogy közölték vele, hogy hagyja őket békén. A vádlottal szemben fentiek miatt nyomozás indult, ami miatt a sértetteknek néhány hónap nyugalom következett. Az eljárást a járási ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztéssel zárta le tavaly októberben.

Egyre agresszívabb lett

A vádlott a vádhalasztás ellenére a zaklatásokat egyre agresszívebb módon tovább folytatta 2020. novembere és 2021. márciusa között, sokszor a sértett kiskorú gyermekében is félelmet keltve.

Mindenáron kapcsolat

A nő a mindenáron való kapcsolatteremtés érdekében módszerét váltogatva volt, hogy köszönetnyilvánító levelet és nyakláncot dobott sértett postaládájába a folyamatos elutasítások ellenére.

Távoltartást kértek ellene

A vádlottat az sem tartotta vissza, hogy a sértett feljelentésére induló újabb nyomozásban távoltartást rendelt el vele szemben a bíróság, valamint gyanúsítottként hallgatták ki.

A plafont verte

A vádlott a felette levő lakásban lakó sértett háborgatását úgy is folytatta, hogy kétnaponta a plafont verte, ordítozott.

A szomszédok féltek

A zaklató nő magatartása a sértettekben komoly félelmet keltett, kamerát is szereltettek fel a bejárati ajtó elé, melynek felvételei alapján látták, hogy a vádlott hallgatózik, az ajtón levő ablakon keresztül próbál leskelődni.

Zaklatás vétsége

A járási ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció