Egy bicskei szociális intézményben képzeli el a jövőjét a kulcsi családirtó. H. Csanád Jutas 2012 tavaszán a bátyjával, két nagyszülőjével és édesanyjával végzett. 

Megölte családját

2012-ben a 23 éves férfi három nap alatt leszúrta bátyját, majd hasonló módon végzett nagyapjával, nagyanyjával és édesapjával is. A családirtó ezzel még nem érte volna be, ám édesanyja, a nővére és a se­gítségül a helyszínre riasztott fiatal nő barátja végül súlyos sérüléssel megúszta a támadást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Ellenségnek tekintette családját

H. Csanád egyébként hónapok óta a halálos ellenségének tekintette szeretteit, ugyanis szerinte ők akadályozták egy magasabb rendű, démoni létformába való át­alakulását.

Ebben a házban történt a gyilkosság

Horrorház Kulcson – Forrás: MTI

A számítógépes játékok bűvöletében élt

Később az orvosszakértő megállapította, hogy az ideje nagy részét számítógépes játékokkal elütő férfi súlyos személyiségzavarban és tébolyban szenvedett, ezért nem lehetett tisztában tettének következményeivel.

Felülvizsgálják az állapotát

Ez a büntethetőségét kizáró oknak minősült, ezért nem ítélhették tényleges életfogytiglanra, helyette elrendelték a kényszergyógykezelését. A férfi állapotát félévente felülvizsgálják, és ha az orvosi bizottság úgy ítéli meg, javaslatot tehet a bíróságnak az intézkedés megszüntetésére.

Lemondott róla a család

H. Csanád Jutas sorsa még kérdéses, de a férfi már javában készül a szabad életre. Az életben maradt családtagjai korábban kinyilvánították, hogy nem szeretnék befogadni, ráadásul nincs saját ingatlana – írja a Bors.

Otthonban helyeznék el

Ilyen esetekben a lakhely szerint illetékes pszichiátriai betegek otthonában kell elhelyezni a kiengedett gyógyultakat.

Bicskére menne a gyilkos

Fejér megyében Gánton és Bicskén működik ilyen intézmény. A lap azt írja, a  négyszeres gyilkos az utóbbi­ba adta be a kérelmét. Ott kifejezetten jó dolga lenne, ugyanis biztosítanák számára az ötszöri étkezést, és szabadon járhatna-kelhetne.

Ide költözne H. Csanád

Rettegnek a helyiek

Sem Kulcson, de még a település közelében sem látná senki szívesen a férfit. Egy helyi asszony azt mondta, „aki ismerte, mind azt mondta, hogy egy rendkívül okos fiú volt. A szörnyű tettei után viszont mindannyian abban bízunk, hogy soha nem engedik őt vissza a társadalomba”.

Köztiszteletben állt a család

Az asszony arról is beszélt, hogy a H. család köztiszteletben állt Kulcson. „Ki tudja mi történik, ha az orvosok egy idő után normálisnak találják, de később visszaesik”:

Irigylésre méltóan éltek

„Csanád édesanyját a református templomból ismertem látásból. A nagypapa egy rendkívül elegáns, mindig öltönyben járó férfi volt. Sok fiatal irigy lehetett volna a család körülményeire” – magyarázta az idős asszony. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Évek óta árulják a házat

A bűncselekmény helyszínéül szolgáló horrorházat egyébként hosszú évek óta árulják magyar és nemzetközi honlapokon is. A 12 szobás, dunai panorámás épületet 49,9 millió forintért próbálják értékesíteni – Írja a BudaPestkörnyeke.hu

Kiemelt kép: H. Csanád a bíróságon – Forrás: MTI