A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága szeméremsértés vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Liget téren

A férfi június 12-én 22 óra körül Budapest X. kerületében, a Liget téren egy nővel szeméremsértő módon viselkedett. További friss bűnügyi hírek ide kattintva.

A fiatalemberről készült videó

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezeken a számokon értesítheti a rendőrséget

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

A Bakonyban szatírkodott egy középkorú férfi

Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy férfit, aki két nőt is megtámadott és szexuális cselekményre akart kényszeríteni a Bakonyban 2021 nyarán. A 44 éves férfi június 29-én felmászott egy vadlesen olvasó kiskorú lányhoz, ismerkedni kezdett vele, egyre közelebb húzódott hozzá, majd amikor a lány felállt, hogy elmenjen, magához rántotta és tapogatni kezdte. A sértett megrúgta a férfit, majd elmenekült.

Később újra próbálkozott

A gyanúsított július 10-én vadőrnek adta ki magát egy egyedül túrázó nőnek, és felajánlotta, hogy megmutat neki egy közeli épületromot. A helyszínre érve a férfi szexuális cselekményre akarta kényszeríteni a sértettet, de a nő ütlegelni kezdte a támadóját, aki emiatt egy idő után elengedte.

Fogdában marad

A férfit július 14-én őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki szeméremsértés vétsége és szexuális kényszerítés megalapozott gyanúja miatt. A Veszprémi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt a férfi letartóztatását indítványozta, a Veszprémi Járásbíróság pedig az indítványnak helyt adva ezt egy hónapra elrendelte.

Maszk miatt tört ki verekedés Kőbányán

Egy férfi április 18-án a Csepelről Kőbánya-Kispestig közlekedő autóbuszon rászólt egy utasra, aki a száját és orrát nem takarva viselte maszkját, amelyet akkor még kötelező volt hordani. A felek szóváltása verekedésbe torkolt. A vádlott a sértett férfi karját leszorította, és kilencszer a fején, oldalán és hátán megütötte, majd legalább négyszer megrúgta, miután áldozata a földre került.

A bíróság szerint sérülést akart okozni

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a vádlott szándéka súlyosabb sérülések okozása volt. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, a teljes, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a történtek garázda jellegét.

Próbaidő

A bíróság a férfit egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette – közölte a Fővárosi Törvényszék. Az ítéletet az ügyészség, valamint a vádlott és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

A Hős utcai szörnyű gyilkosság részletei