Egy évvel ezelőtt történt állítólagos rablásnak nagy volt a hírértéke, aztán másnapra kiderült, hogy kamu az egész, a pénzszállító csak be akart vágódni a kollégái előtt. A rendőrség mindenesetre nyomozni kezdett, ma az a friss hír, hogy a rendőrség bejelentette, a fővárosi rendőrök egy év elteltével befejezték a nyomozást. Nagy kérdés, mi tartott egy évig egy olyan ügyben, amelyben a pénzszállító bevallotta, hogy kitalálta az egészet.

Unalmas munka

Egy évvel ezelőtt, 2021. április 14-én egy pénzszállító cég biztonsági őre unalmasnak találta a munkáját, ezért kitalált egy sztorit, miszerint ki akarták rabolni az Árkádban. Akkor a bevásárlóközpontot lezárták, a támadót természetesen nem találták meg. A férfi végül bevallotta, hogy csak nagyzolni akart a kollégái előtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bejelentették a támadást

A Budapesti Rendőr-főkapitányság agy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóján elmondták: négy perccel három óta után érkezett bejelentés arról, hogy egy pénzszállítót megtámadtak egy 10. kerületi bevásárlóközpontban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség

„A támadásban a bejelentés szerint sem személyi sérülés nem történt és értéket nem tulajdonítottak el. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és rablás kísérlete miatt indított nyomozást” – mondták akkor a rendőrök.

Lezárták a plázát

A helyszíni tudósítónk egy évvel ezelőtti beszámolója szerint délután öt órakor még az üzletből kiküldött vásárlókat is ellenőrizték a rendőrök, a mélygarázsból érkező autók csomagtartóját pedig átkutatták. A zárlatot fél hat előtt nem sokkal feloldották a rendőrök. 

Bevallotta, hogy hazudott

A kamerafelvételek átnézése és a tanúk meghallgatása után pár órán belül kiderült, hogy nem történt rablási kísérlet. A pénzszállító munkatársa ezután bevallotta, hogy tényleg nem támadták meg, csak azért találta ki a történetet, mert unalmas az élete, elismertségre, izgalomra vágyott, ahogy fogalmazott: „Be akartam vágódni a kollégáknál.”

Eljárás indult

Hatóság félrevezetése miatt indult eljárás ellene, a rablás kísérlete miatt indult nyomozást lezárták. A pénzszállító cég munkatársáról – koráról, életkörülményeiről -, illetve az eljárásról egyéb részletet nem közöltek.

Most zárták le a nyomozást

Ma, egy évvel a történtek után bejelentette a rendőrség, hogy lezárták a nyomozást. Az adataik szerint 2021. április 14-én 15 óra körül bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy az egyik biztonsági őrt egy férfi a pláza szervizfolyosóján megpróbált kirabolni.

Páncélautóban adta elő a sztorit

A rendőrség friss közleménye szerint az történt, hogy az őr a páncélautóba visszatérve elmesélte a kollégájának, hogy egy ember odalépett hozzá és el akarta venni tőle a pénzkazettát. Elmondta, hogy a támadót fellökte, így a pénzt megvédte.

Gyanút fogtak a rendőrök

Az autóban maradt őr nagyon megdicsérte a hősies munkatársát, azonban a vállveregetés mellett értesítette a pénzszállító központot is, ami után felpörögtek az események. Mire a mesét kitaláló őr észbe kapott, a környéket a fővárosi rendőrök lezárták, tanúkat hallgattak ki, autókat és területeket vizsgáltak át az elkövető felkutatása miatt. A nyomozók gyorsan gyanút fogtak, hogy a rablás nem történhetett úgy, ahogy az állítólagos sértett előadta, keresztkérdéseikre pedig a biztonsági beismerte, hogy csak kitalálta a történetet – írják a rendőrség ma kiadott közleményében.

Pofon egyszerű

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást. Az nem derül ki a rendőrség mai közleményéből, hogy milyen eljárás indul a férfi ellen, vélelmezhetően a hatóság félrevezetése miatt kaphat büntetést. Az szintén nem derül ki a közleményéből, hogy ennek a pofon egyszerű ügynek a nyomozása miért tartott egy évig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció