6 és fél évet kapott az a férfi, aki tavaly részegen, jogosítvány nélkül vezetett, amikor egy kanyarban kisodródott autójával, ezzel pedig két ember halálát okozta.

Jogsi nélkül vezetett

A férfi 2021. április 30-án a kora esti órákban, ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett kocsival a Borsod megyei Kázsmárkon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megcsúszott az autójával

Az autóban a gyanúsított három ismerőse utazott. A férfi lakott területen haladt, az adott útszakaszon megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó sebességgel, minek következtében egy kanyarban elvesztette az uralmát a jármű irányítása fölött és az autó megcsúszott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elsodort egy nőt

A kocsi az úttest jobb oldalára sodródott, majd egy ott parkoló hűtőkocsi mellett álló nőnek csapódott. Az autó végül az úttest melletti füves területen állt meg.

Ez az a hűtőkocsi, amely mellett állt az egyik áldozat

Forrás: police.hu

Ketten meghaltak

A baleset során az elsodort 55 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó utasai közül az egyik férfi a kórházba szállítását követően hunyt el, egy másik utasnak a karja roncsolódott, a harmadik férfi könnyebb sérüléseket, míg a vádlott bordatörést és szegycsonttörést szenvedett.

Letartóztatták a sofőrt

 A baleset után a részegen, jogsi nélkül vezető férfit elfogták a rendőrök. A szökés, elrejtőzés és hasonló cselekmény miatt a férfit letartóztatták.

Beismerte bűnösségét

A sofőr a napokban állt bíróság elé. Az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

6 és fél évet kapott

Őt a bíróság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt 6 év 6 hónap szabadságvesztésre és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra, illetve 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Súlyosbító körülmények

A büntetés-kiszabás során a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott ugyanilyen cselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el a bűncselekményt, illetve azt is, hogy a KRESZ-t többszörösen megszegte és a megengedett sebességet jelentősen túllépte. Enyhítő körülményként esett latba beismerő vallomása és megbánó magatartása.

 Fellebbezett a vádlott

Az ítélettel szemben a vádlott enyhítés érdekében fellebbezett, míg az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A büntetőügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: