Kettős tragédia történt Angliában: egy 28 éves debreceni nő Ford Focusával tóba csúszott, és a helyszínen életét vesztette. A kocsiban mellette ülő kisfiát, a 8 éves Milánt kórházba szállították, de az ő életét sem tudták megmenteni. 

Megpördült egy éles kanyarban

Egy térfigyelő kamera megörökítette a pillanatot, amikor a páros elhagyta az angliai kis falut. Ekkor látták anyát és fiát utoljára élve. Egy vizsgálat során, amely a halálos baleset körülményeit vette számba, kiderült, hogy Vivien 65 kilométer/h-s sebességgel vezetett, amikor egy éles kanyarban a járműve megpördült. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Tóba zuhantak

Vivien kék Fordja délelőtt 10:35 körül csapódott át egy lánckerítésen, majd belezuhant a tóba, és hét órán keresztül a víz alatt ragadt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy halász vette észre őket

Egy környékbeli halász 17:30-kor arra sétált és meglátta a víz alá merült autót, de először nem vette észre, hogy valaki van benne. Csak annyit látott, hogy a jármű két hátsó kereke kilátszik. A férfi a biztonság kedvéért kihívta a mentőket.

Észrevették a gyermek lábait

A mentők 18 óra 20 perckor érkeztek ki. Akkor még nem derült ki, hogy van-e utas a járműben. Később egy tűzoltónak tűnt fel, hogy egy gyerek lába látszik az anyósülés melletti ablakban. A rendőrtisztek ezután azonnal a vízbe rohantak, és betörték az ablakot.

Nem tudták megmenteni őket

A gyermeket végül kihozták a vízből, és mentőautóval kórházba szállították. Sajnos nem sikerült megmenteni a 8 éves Milán életét. Nem sokkal később a rendőrök egy női holttestet találták a járműben. Az asszony nem volt bekötve.

Megpróbálták újraéleszteni

Miután Vivient kiemelték a vízből, az útra fektették, és 20 percen át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A baleset okát azóta is homály fedi.

Rejtélyek egymás után

A törvényszéki szakértők megállapították, hogy Vivien valamilyen oknál fogva kicsúszott az éles kanyarban, de ennek az oka a mai napig rejtély. A családja hangsúlyozta, hogy Vivien nem járt a megszokottól eltérő utakon, és mindig GPS-szel utazott, tehát semmi jele nem volt annak, hogy a telefonját használta volna vezetés közben. 

Semmilyen problémája nem volt

Viviennek nem volt semmilyen előzetes egészségi problémája, a jármű teljesen üzemképes volt, és semmi sem utalt arra, hogy gyorshajtás miatt történt volna a tragédia. A toxikológiai jelentés nem talált bizonyítékot arra sem, hogy ivott vagy drogozott volna

„Remélem, a mennyekben is együtt vagytok!”

Gyászolók sokasága, magyarok és britek egyaránt elbúcsúztak a baleset áldozataitól. „Remélem, a mennyekben is együtt vagytok!” – írta egyikük. Szívszorító, hogy a fiatal édesanya párja, Sándor azon a héten tervezte megkérni szerelme kezét, amikor a borzasztó tragédia történt – foglalta össze a történteket a Metropol. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció