Emberéletet követelő baleset történt az éjszaka Győr-Sopron-Moson vármegyében. Egy 41 éves férfi eddig tisztázatlan körülmények között elesett egy elektromos rollerrel, az arra járok találtak rá, majd értesítették a rendőrséget.

Elesett a rollerrel

A rendőrségre március 25-én éjszaka, 1 óra 40 perckor érkezett a bejelentés, hogy Nyúlon, a Tavasz utcában egy elektromos rollerre ráesve találtak egy személyt. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egy 41 éves férfi az elektromos járművel eddig tisztázatlan körülmények között elesett. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Belehalt a sérülésekbe

A balesetben a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők az életéért hiába küzdöttek, belehalt az elszenvedett sérüléseibe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálják az okokat

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset bekövetkezésének okát és a körülményeket – írta a police.hu

Hatalmas esés a Nagykörúton

A Kékvillogó.hu írt arról tavaly nyáron, hogy a budapesti Nagykörúton esett hatalmasat egy elektromos rollerrel közlekedő férfi. A belső sávban ment a nagy forgalomban. A mögötte jövő autónak sikerült megállnia. A profi rolleresek szerint rossz helyen közlekedett és kezdő lehetett az illető.

Béna volt?

„Elektromos rolleres, kacsázva a sorok között nem tudott megállni egy fékező autó mögött, ezért elesett a Corvin-negyednél, a körúton.” – írták a Bp-i Autósok Közössége csoportban.

A szakportál nem kedveli őket

A közlekedési videókra szakosodott oldal az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „sajnos nagyon arra megy a világ, hogy ezen eszközök használatát a forgalomban engedélyezik, amit egyáltalán nem tartunk helyesnek a roller fizikai adottságai miatt”.

Sok a törés

A konkrét eset kapcsán egy neve elhallgatását kérő baleseti ambulancián dolgozó forrásuk arról tájékoztatta őket, hogy elképesztően gyakoriak a rollerbalesetekkel összefüggő, nyílt töréses sérüléssel járó esetszámok.

Amikor a zebrán akart átgurulni

BudaPestkörnyke.hu is beszámolt arról az esetről, amikor egy fiatalember rollerrel akart átgurulni a 9. kerületi Soroksári úton a Budapest Parknál lévő jelzőlámpás gyalogátkelőn. Elütötték, eltörött a lába.

A rendőrök nem árnyalják a képet

A rendőrség álláspontja szerint az elektromos rollerek segédmotorkerékpárnak minősülnek és ők így is járnak el, ha büntetni kell. Ez jelenleg azért gond, mert az rollerrel közlekedők 99 százaléka rögtön büntethetővé is válik – írtuk 2021 szeptemberében. Ezt az álláspontot a belügyminiszter is megerősítette. Eszerint rollerrel nem lehet járdán közlekedni és biztosítást kellene kötni rá. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: egy korábbi rolleres baleset helyszíne. Fotó: archív