Közel tucatnyi, elsősorban Kistarcsán és Kerepesen elkövetett betörés felderítését könyvelhették el a gödöllői rendőrök, mire végeztek a hajnalban kezdett, a Készenléti Rendőrség munkatársaival megerősített akciójukkal. Több embert előállítottak, a lefoglalt bűnjelekhez pedig egy bevásárlókocsi is kevés volt.

Kora hajnalban indult az akció

A kora hajnali utolsó eligazítás után indult a rendőrségi konvoj a kistarcsai, kerepesi és bagi célállomásokra. Előbbi településre három, főként vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható; Kerepesre és Bagra két körözött férfiért és egy nőért indultak. A penzumot teljesítették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bűnözőket fogtak

A betörésekben résztvevők közül F. Szebasztián már korábban letartóztatásba került egy másik, erőszakos bűntette miatt. A mostani akcióban elfogták a 29 éves N. Krisztiánt, aki a rablásban és a betörésekben is társa volt a gyanú szerint. Két bátyját, a 34 éves N. Istvánt, valamint a 43 éves N. Bélát betörésekkel gyanúsították meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindent elvittek, amit találtak

Utóbbi egy kistarcsai tanyán járt társával, ahonnan a nagyharangot kivéve mindent is – ásót, kapát, lapátot, baltát, kádat, szekercét, kardántengelyt elloptak – a gyanú szerint.

Ingatlanokat, üzleteket látogattak

F. Szebasztián, N. Krisztián és N. Béla 2023 februárjától kezdett el kistarcsai és kerepesi ingatlanokat, telephelyeket, üzleteket látogatni. Nem a barangolás és a látnivalók megtekintése volt a cél, hiszen akkor valószínűleg nem sötétedés utánra, az éjszaka közepére időzítették volna vizitjeiket.

Több milliós kárt okoztak

Miután erőszakkal vagy anélkül bejutottak egy-egy helyre, pillanatok alatt összeszedték, amit eladhatónak véltek: réz csatornaelemeket, párkányokat, esőcsatornákat, alufelniket, szerszámgépeket, autóalkatrészeket. A lopásokkal és az alkalmanként hozzá társított rongálásokkal – alig két hónap leforgása alatt – közel 3 millió forintos kárt okoztak.

Sok mindent lefoglaltak

Bőven megvirradt, mire a rendőrök az elfogások utáni kutatásokkal végeztek. Több tucat bűnjeltasakot tömtek meg, már, ami elfért benne. A termetesebb zsákmányokon bűnjelcímke fityegett, bevásárlókocsiban tolták ki a szolgálati autókig. Lefoglaltak szerszámgépeket, réz-, illetve alumínium elemeket, és egyéb, feltehetően bűncselekményből származó eszközt, tárgyat.

Az elfogás pillanatai

Az elfogás pillanatai

Mindent vittek

Loptak és rongáltak

Körözött embert is fogtak

Az előállítottak közül N. Bélát és N. Krisztiánt őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta őket. A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő sorozat további, lehetséges szélesítésén dolgozik. A Kerepesen elfogott S. Bálint ellen a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot. A Bagról előállított J. Lászlót testi sértés miatt körözte a Budapest Környéki Törvényszék, F. Máriát pedig azért kereste a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja, mert a jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését nem kezdte meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az akció helyszíne. Fotók: police.hu