Közúti közlekedési ellenőrzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök a megyeszékhely bel-, és külterületén. Rengeteg autóst megállítottak, az autókat és az okmányokat átnézték, sok esetben valami nem stimmelt, ezért intézkedésre került sor. A rendőrségi közlemény szerint senki se örüljön, hogy megúszta, az elkövetkező időszakban is lesznek ilyen óriási razziák Nógrádban, Budapesten és a Balatonnál biztosan.

Fokozott ellenőrzés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség beosztottjaival együttműködve Salgótarjánban és környékén tartottak fokozott ellenőrzést, amelynek célja a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása, elsősorban a biztonsági öv használatának elmulasztása és a tilos jelzésen történő áthaladás volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kamerákkal figyelnek

A rendőrség minden eredményesen alkalmazható, modern rendszert bevet a közúti forgalom biztonságosabbá tétele érdekében, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az akció során, a fixen telepített VÉDA kamerák segítségével szűrték ki azokat a járművezetőket a forgalomból, akik közlekedésük alkalmával nem használtak biztonsági övet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Drónokat is bevetettek

A mozgó szabálysértések hatékonyabb felfedése érdekében a hatóság tagjai a Készenléti Rendőrséggel együttműködve drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb útszakaszokat.

Töb eljárást indítottak

A hatóság az akció során több sofőrrel szemben indított közigazgatási eljárást biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint tilos jelzésen történő áthaladás miatt.

Nincs még vége

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy Nógrád megyében a járművezetők az elkövetkező időszakban is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre. Információink szerint a Balaton térségében is jelentős rendőrségi jelenlétre kell készülni a hétvégén.

Piás sofőrök

Múlt hétvégén a Balatontól délre, Somogyban is razziáztak. Tizenkét esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél. Közülük két személyt engedély nélküli járművezetés miatt szabálysértési őrizetbe is vettek, egy harmadik férfi pedig ittasan szenvedett balesetet.

Hatékony razziák

A rendőrségi razziák nagyon hatásosak, legutóbb az 1-es villamosvonalat ellenőrizték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Június 3-án az 1-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték.

Két körözött személyt fogtak el

Az akció során a villamosmegállók közelében két körözött személyt fogtak el a rendőrök. Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg koldulás szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. Megbüntettek négy tilos jelzésen áthaladó, valamint öt, szabálytalanul az úttesten közlekedő gyalogost – írják a rendőrségi közleményben.

Lesz folytatás

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik a rendőrök. A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak a fővárosban is.

Feljelentés

Májusban a 41-es villamost és annak útvonalát ellenőrizték. Az egynapos akció alatt egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés miatt előállítottak. Egy ember orvosi ellátásra szorult, hozzá mentőt hívtak. Engedély nélküli árusítás miatt szintén egy, maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt pedig 19 embert jelentettek fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: MTI/Varga György