Nem vacakoltak a rendőrök, nagyban csinálták. Pár óra alatt 830 autóst állítottak meg. Rengeteg rendőr vett részt az akcióban, az autósok is meglepődhettek a razzia láttán.

Finn módszer

A ceglédi rendőrök finn módszeres ellenőrzést szerveztek. Négy óra alatt 830 járművezetőt szondáztattak meg, hárman fújtak pozitívat. A finn módszer azt jelenti, hogy minden közlekedőt megállítanak, így senki sem úszhatja meg a szondázást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenkivel szondát fújattak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyszerre 23 rendőr dolgozott

A 441-es útra települtek ki az akcióban résztvevők szeptember 3-án délután. A 23 rendőr mellé 10 polgárőr és 2 mezőőr is csatlakozott.

A motorosok sem úszták meg

830 járművet ellenőriztek

A 16 és 20 óra között végrehajtott akció alatt 830 járművezetővel fújattak szondát. Gyakorlatilag futószalagon haladtak a motorkerékpárosok, a gépkocsivezetők és a teherautósofőrök.

A kamionosokat is kiszállították

Néhány autós rosszul járt

Az ellenőrzöttek közül háromról derült ki, ivott a vezetés előtt: egyiküket 30 ezer forintra bírságolták, két sofőr ellen büntetőeljárás indul. Négy további járművezető szondája negatív volt ugyan, de egyéb közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírságot érdemeltek.

Lesz még ilyen

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a jövőben is tervez hasonló kitelepülést az ittas vezetők kiszűrése, a közlekedésbiztonság növelése érdekében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az akcióról készült videó

Képek forrása: Rendőrség