Csepel környékén árulták és terítették a drogot, váratlanul érkeztek a rendőrök. Az egyik dílert a saját udvarán, a kutyaól mellett nyomták a földre, a többieket pedig a saját lakásukban kapták el. Az igazi nagyágyúk, a minden gyanú felett álló magyar drogbárók azonban most is megúszták.

Otthon árulta a drogot

A rendelkezésre álló adatok alapján a 33 éves O. Kálmán, a 25 éves N. Ferenc közreműködésével májusban összesen másfél millió forint értékben vásárolt eladásra marihuánát a 33 éves dílerétől, V. Gábortól, aki tököli otthonában árult kábítószert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csepelen adta el a kábítószert

O. Kálmán a beszerzett drogot Csepelen értékesítette tovább. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítja most a három férfit. A csepeli rendőrök a Bűnügyi Bevetési Osztállyal együttműködve május 28-án fogták el őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokféle kábszer volt nála

Az eljárás során több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot – növényi törmeléket, kábítószergyanús fehér port és tablettákat – valamint a kábítószer adagolásához és árusításához használt eszközöket, közel kétmillió forintot, továbbá műszaki cikkeket is lefoglaltak.

3 millió forint

Az elsődleges adatok szerint a három férfitől lefoglalt anyagok között marihuána, extasy, és amfetamin is volt, melyek feketepiaci összértéke mintegy hárommillió forint. Ebből az következik, hogy kishalakat kaptak el a zsaruk.

Letartóztatták őket

A nyomozók a három férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság május 31-én elrendelt.

5 évet is kaphatnak

Ha elítélik őket, akár 5 évet is kaphatnak, ha pedig bebizonyosodik, hogy a kábítószer-kereskedelmet szervezetten csinálták, akkor tovább nőhet a büntetési tétel. Egy biztos: a három díler egy ideig rácsok mögött lesz.

Sok, de nem elég

Az elfogásnál talált kábítószer mennyisége sok ahhoz, hogy megálljon a „jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés” vádja, azonban kevés ahhoz, hogy elmondhassák a rendőrök: igazi nagyágyúkat fogtak.

A magyar drogbáróknak a haja szála sem görbül

A most elkapott három férfi vélhetően a kábítószer-kereskedelmi lánc alsó szintjén állt, hiszen ők is valakitől beszerezték a drogot, az a valaki pedig becsempészte Magyarországra. Az lenne a nagy dolog, ha a legnagyobb magyar drogkereskedőket, az igazi, sokszor minden gyanú felett álló drogbárókat is elfognák a rendőrök, hiszen a most elkapott három férfi helyére vélhetően már holnap másik három áll be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a rendőrség videója az elfogásról

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából