Pszichiátrián kezelik Szilágyi István fiát, aki a gyanú szerint vasárnap kegyetlen módon megölte édesapját. A férfi a gyilkosság előtt is többször bántalmazta szüleit.

A KEKFENY.com is beszámolt róla, hogy vasárnap reggel brutálisan meggyilkolták Szilágyi István színészt. A gyanú szerint fia egy kalapáccsal ütötte agyon édesapját. A férfit a gyilkosság helyszínén rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette.

Hétfőn Sz. Pétert a Dél-pesti Kórházba vitték, ahol jelenleg is rendőri felügyelet alatt kezelik. Hamarosan továbbviszik egy másik intézménybe.

A Ripost információi szerint  a férfit onnan az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják majd át.

A Kozma utcai intézmény második épületében helyezkedik el ugyanis az a rész, ahol a büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak pszichiátriai és neurológiai kivizsgálását és ellátását végzik.

Emellett az előzetes letartóztatottak elmeállapotának megfigyelése, a korlátozott beszámítási képességű, valamint a személyiségzavarban szenvedő fogvatartottak kivizsgálása és gyógyítása is ott történik. A lap úgy tudja,  a férfi nagyon fél, hogy elítélik.

<

Évek óta terrorban éltek

Először 2016-ban jött hír arról, hogy Péter, az egykori operatőr ostorszíjjal verte meg édesapját. A színművész azt mondta, dühében, „véletlenül” ütötte meg őt a fia. Egy évvel később Szilágyi István kórházba került a kegyetlen ütlegektől,  de az apai szeretet ekkor is felülemelkedett az életösztönön, és döbbenetes módon saját magát hibáztatta a történttekért – írja a LikeNews.hu.

<

Péter hét hónapot ült előzeteseben apja bántalmazásáért, szülei minden tárgyalásán ott voltak, és a szabadon engedését kérték. A színész fia végül súlyos testi sértésért két év fegyházat kapott felfüggesztve, és hazatért. Otthon ugyanaz várta, ami egész életében: szerető szülők, akik bármit megtesznek érte.

<

„Végre túl vagyunk rajta, hála az égnek, de ez az egész szörnyűség hiába volt, hiszen a fiam nem bántott, félreértett mindenki” – nyilatkozta a másodfokú ítélet után a könnyeivel küszködve Szilágyi István. Otthon boldogan ölelte magához gyermekét, a rozoga falak között pedig folytatódott a horror, ami végül tragédiába torkollott.

<

Kiemelt kép: emlékező virágok Szilágyi István házánál