A belügyminiszter munkatársának adta ki magát, tetten érték, amikor egymillió forintot vett át az állítólagos ügyintézésre.

Jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen.

B. Zsolt, társai közreműködésével, egy Budapest 9. kerületi ingatlan adás-vételével kapcsolatban ejtett át  egy budapesti házaspárt.

A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítő közreműködése fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá őt a bűncselekményre. Neki adta át a házaspártól kapott pénzt is, cserében alkalmanként kisebb értékű ajándékokat vagy némi készpénzt kapott. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Kiemelt kép: illusztráció