Családjában történt személyes tragédiájának emléke is vezette Gál Zsombor őrmestert, amikor utánaeredt az M2-esen száguldozó férfinak: szintén rendőr édesanyját egy bedrogozott ámokfutó miatt veszítette el.

Menekülő Mercedes

A Kékvillogó.hu számolt be róla, hogy filmbe illő autós üldözésnek lehettek szemtanúi az autósok kedden délelőtt az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A papucsban vezető sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Le akarta rázni őket

A Mercedest megpróbálták leinteni a zsaruk, ő azonban nem állt meg, hanem nagy gázzal továbbhajtott. A rendőrök természetesen utána eredtek, a szemtanúk szerint a sofőr irgalmatlan tempóban próbálta lerázni üldözőit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nekiment az őt üldözőknek

A sofőr az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt, és nekiment az őt üldözők egyikének. Helyenként 200 km/órával is hajtotta a kocsit, amivel a zsaruk elől menekült. Utolérték azonban, és az egyik rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt autójából kihúzták. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Ezután a férfit megbilincselték, és előállították.

Veszélyes száguldozás

Az ámokfutót Gál Zsombor kapcsolta el, a határozott fellépésű őrmester maga is rendőrcsaládból származik. Hogy mennyire veszélyes, amit a mostani esetben tett a Mercedest hajtó féri, azt nem csak a tanulmányaiból tudja: sajnos egy családi tragédia már korán megtanította számára, hogy a száguldozás életeket tehet tönkre.

Drogos ámokfutó végzett vele

Édesanyja, Tamási Ibolya – aki egyébként bűnügyi helyszínelőként dolgozott Budapesten, de a neve onnan is ismerős lehet, hogy dzsúdóvilágbajnokságot is nyert – ugyanis tavaly márciusban egy drogos ámokfutó által okozott balesetben vesztette életét – írja a Blikk.

Frontálisan ment neki

A tragikus baleset alig pár kilométerre történt a mostani esettől. Az őrmester édesanyja mindössze 58 éves volt, amikor a tragédia bekövetkezett. A marihuána hatása alatt álló sofőr frontálisan ment neki a vétlen, minden szabályt betartó nő kocsijába. Esélye sem volt a túlélésre.

Gál Zsombor és rendőrtársai akcióban:

Szükséges volt ez a fellépés?

A mostani eset egyébként megosztja a közvéleményt: sokan felvetik, hogy szükséges volt-e a rendőrök ennyire kemény fellépése a Mercedes sofőrjével szemben. Mások épp azt mondják, hogy minden eszközt be kell vetni, hogy a törvényt megszegőket meg lehessen állítani.

Veszélyeztették az életét

A férfi családja úgy gondolja: a rendőrök veszélyeztették a hozzátartozójuk életét, amikor a betonelválasztónak nyomták a kocsiját. Véleményük szerint az autó átborulhatott volna a másik oldalra, és akkor még több ember kerülhetett volna életveszélybe, mondták az RTL Híradónak.

Oktatni kellene

A Blikknek most egy nyugalmazott nyomozó egyenesen úgy fogalmazott: „az ámokfutó tudatos lelassítása is oktatófilm lehetne, hiszen a rendőrök Zsombor vezetésével úgy oldották meg a feladatot, hogy abban senki ne sérülhessen meg komolyan” – mondta Teplán Tibor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az üldözés:

Kiemelt kép: lekapcsolták az ámokfutót – fotó: Majer Attila, Prontvai Ádám