Példamutató hőstettről számolt be az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán, szakmunkások mentették meg társuk életét Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Kisbuszban utaztak

Az eset még szerdán történt. Tarcal környékén járt az a kisbusz, amiben több munkás is utazott. Egyszer csak észrevették, hogy az egyik társuk rosszul van, úgy fogalmaztak, hogy a férfi „furcsán vette a levegőt”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megálltak az út szélén

Amikor észlelték, hogy az 55 éves társukkal történik valami, gyorsan megállították a járművet, félreálltak az úton, majd azonnal értesítették a mentőket. A mentésirányító azonnal tanácsokkal látta el őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem lélegzett

A mentésirányító instrukciókkal látta el a munkásokat, akik megvizsgálták a beteget. Észlelték, hogy nagy a baj: társuk ekkor már nem lélegzett!

Megkezdték az újraélesztést

Az utasok ekkor gyorsan kiemelték a férfit az út szélén álló autóból, az árokba fektették, majd a telefonon kapott utasítások szerint megkezdték az újraélesztését.

Egymást váltva küzdöttek

Amíg a mentőegység helyszínre ért, a szakmunkások egymást váltva küzdöttek kollégájuk életéért, amit a mentők emelt szinten folytattak. Az életmentés még sokáig zajlott a helyszínen, amihez rövidesen a rendőrök is csatlakoztak – írta az Országos Mentőszolgálat.

Felépülést kívánnak

„A heroikus küzdelem végül sikerrel járt, és az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink” – tették hozzá a mentők, akik a betegnek mielőbbi felépülést kívántak, az életmentésben résztvevőknek pedig gratuláltak.

Gratulációk

A Facebookon közzétett poszt alatt is számos gratulációt kaptak a mentők és a bajtársiasan viselkedő szakmunkások. Az egyik kommentelő azt írta, hogy „jó érzés ilyen sikeres kimenetelű történeteket olvasni”. Hozzá hasonlóan mások is hosszú, boldog és főleg egészséges életet kívántak a megmentett férfinak.

Egyedi jelrendszer

A Kékvillogó.hu számolt be arról az életmentésről, amiben – egész hihetetlen módon – az mentette meg egy idős néni életét, hogy a szomszédjával különleges jelrendszert alakítottak ki. Eleinte mosolyogtak a családtagok a két néni jelkódjain, de amikor megtörtént a baj, minden más értelmet nyert.

Elesett, és nem tudott felállni

A redőnyök lamelláinak állításával jeleztek egymásnak, ami aztán egy nap valódi értelmet nyert: a szomszéd néni látta, hogy a másik lakásban még délután 1 órakor sem mozdították meg a redőnyt. Rögtön telefonált a néni gyerekeinek, akik nemsokára oda is értek, a néni szerencséjére: ugyanis elesett, és nem tudott felkelni, hajnal óta a földön feküdt, a telefont se érte el. Az állapota súlyos volt, több hétre kórházba is került, de azóta már otthon van, úgyhogy végül szerencsésen végződött a történet, köszönhetően a jelrendszernek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: megmentették az 55 éves szakmunkás életét – fotó: az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldala