Nem kímélte az éjszakai vihar a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőteret sem, komoly fennakadásokról és károkról számolt be a Budapest Airport.

Károk a reptéren

Pénteken és szombatra virradó éjjel kegyetlen vihar söpört végig az országon és Budapesten, komoly fennakadásokat és károkat okozva a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren is – tájékoztatta a Telexet a Budapest Airport. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lett volna biztonságos

A lap érdeklődésére azt írták, hogy a repülőtér forgalmát éjjel több órára teljesen fel kellett függeszteni, mert a szélsőséges időjárás miatt nem lett volna biztonságos a repülőgépek fel- és leszállása.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átirányítottak járatokat

Több járatot is Debrecenbe, Bécsbe és Belgrádba irányítottak át Budapestről, de még a kora reggel induló repülők többsége is késésekkel indult a magyar fővárosból.

Gépek sérültek

Sőt: egyes Ryanair-járatok esetében több órás késés várható, mert a fapados légitársaság két, éjszaka Ferihegyen parkoló gépe megsérült.

Takarítanak

Reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel már a repülőtér a közlemény szerint, de jelenleg csak az egyes futópálya használható, mert a kettes pályáról a vihar által ráhordott szennyeződéseket, sarat takarítják és javításra szorulnak a jelzőfények is, ezért itt várhatóan a délelőtt folyamán rendeződik majd a helyzet.

Kegyetlen vihar

Szombaton kora reggel a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt arról az apokaliptikus viharról, ami végigsöpört Budapesten, kidőlt fákat, leszakadó vezetékeket, megsérült épületeket és autókat hagyva maga után.

Újabb érkezik

Késő délutántól a Dunától keletre egyre nagyobb területen alakulhatnak ki – délről észak, északkelet felé haladó – zivatarok, heves zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek az esti órákban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Jégeső és felhőszakadás is jöhet

Arra figyelmeztetnek, hogy a zivatarokat viharos széllökés (jellemzően 60-90 km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (ált. 20-50 mm) kísérheti. A heves zivatarok környezetében károkozó szélroham (90-110 km/h) és nagyobb méretű, akár 3-5 centiméteres jég is előfordulhat. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: repülőgépek is megsérültek a tomboló viharban éjjel – fotó: illusztráció