Pár ezer forint miatt zsarolt egy pécsi férfi iskolásokat az utcán. Főleg beteg édesanyjára hivatkozva kért pénzt a gyerektől. Majd amikor nem kapott, akkor azzal fenyegetőzött, hogy több hasonló eset miatt csúnyán bántalmazott már gyermekeket.

Beteg édesanyjára hivatkozott

Két évvel ezelőtt Pécs kertvárosi részén a férfi megszólított egy gyermekkorú fiút. Azt kérte tőle, hogy hogy adjon neki pénzt, mert csak így tud hazautazni a beteg édesanyjához.

Zsarolni kezdte a gyereket

A férfi folyamatosan kísérte és mivel a gyerek nem adott neki pénzt, azzal fenyegette, hogy korábban börtönben ült rablásért, és korábban történt egy eset, amikor egy férfi nem akart adni neki cigarettát, ezért elvette tőle.

FRISS! Felborult egy gépkocsi Nagykőrös és Kocsér között, autószállító gyulladt ki Szikszó és Aszaló között

Gyógyszerért ment a kisfiú

Eközben folyamatosan, félelemkeltően gesztikulált a kisfiú felé. A gyerek a fenyegetés hatására mondta a férfinak, hogy patikába megy, majd a nála lévő pénzből a visszajárót neki adja.

Elvette a kisfiú pénzét

A patika nem volt nyitva, így a férfi a gyereknél lévő ötezres bankjegyet kérte el azzal, hogy a felét a nála lévő pénzből visszaadja.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Most sem fogjuk fel, hogy nem halljuk többé ezt az aranyos fiút énekelni”- a TV2 tehetségkutatójában futott be a budapesti halálos baleset 17 éves áldozata

Félelmében minden pénzét odaadta

A kisfiú a fenyegetés hatására átadta a pénzt, majd valamennyi pénzt visszakapott a férfitól, amit félelmében meg sem mert számolni. A férfi tovább követte a gyereket, akitől további ezer forintot kért vissza abból, amit ő adott. A gyerek a fenyegetések hatására átadta azt, így nála ténylegesen 945 forint maradt.

Egy másik fiút is megzsarolt

A férfi majd egy középiskolás fiút is megzsarolt. Folyamatosan kísérte őt is, de a kamasz sem adott neki pénzt. Ekkor a férfi közölte vele, hogy 72 órás őrizetből szabadult, mert megvert négy gyereket, akik szintén nem adtak neki pénzt.

Egy dohányboltba menekült a fiú

A gyerek a fenyegetések hatására felajánlotta a férfinak, hogy megveszi neki a vonatjegyet, amire kérte a pénzt, de ő erre azt felelte, hogy milyen módon bántalmazott már gyerekeket korábban azért, hogy pénzt szerezzen. Ekkor a fiú menekülésképpen bement egy dohányboltba, és értesítette a rendőrséget.

Elítélték a zsarolót

Korábban 6 év 8 hónapra ítélték a férfit, most a Pécsi Törvényszék 5 év fegyházra ítélte a zsarolót. Az ítélet jogerős.

Kiemelt kép: illusztráció