Bilincsbe verték az érdi rendőrök azt a 36 éves tárnoki nőt, aki a gyanú szerint egy menetrend szerint közlekedő busz sofőrjének esett neki kedd este.

Hangoskodni kezdett

Érd, Fő téren szállt fel egy fiatal pár az autóbuszra 2023. március 7-én este. A duó nő tagja elsőkét párjával kezdett hangoskodni, vitatkozni, később azonban az utasokba is belekötött. A busz vezetője a látottakat, hallottakat nem hagyta szó nélkül, kérte, a következő megállóban Tárnokon, szálljanak le a járatról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megvadult

A férfi így is tett, párja azonban neki rontott a buszsofőrnek, ordibált és szidalmazta őt, a vezetőfülke ajtaját folyamatosan rugdosta, a férfit többször megütötte. A pár férfi tagja visszaszaladt és közbelépett, végül ő tessékelte le a buszról a dühöngő nőt. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett, azonnal tárcsázta a segélyhívót.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták a rendőrök

A rendőrök forró nyomon indultak a tettes után, a buszmegállótól mintegy 200 méterre már bilincselték is az önkívületi állapotban lévő nőt, kihallgatása azonban némi időt váratott magára.

Nagyon részeg volt

A bűncselekmény elkövetését Sz. Tímea elismerte a nyomozók előtt. Részletes vallomást nem tett, annyit viszont elmondott, amikor balhézott nagyon részeg volt, konkrétan arra sem emlékszik, hogy buszon utazott volna.

Bíróság elé

A 36 éves nőnek bántalmazással elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie, az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya gyorsított eljárásban állítja bíróság elé, közölte honlapján a rendőrség.

Taxis és buszsofőr esett egymásnak

Amint azt portálunk is megírta Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év fegyházbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a taxist, aki közlekedési konfliktusba keveredett egy buszvezetővel még 2019 decemberében. A buszsofőrt, a másodrendű vádlottat garázdaság miatt marasztalta el a bíróság és 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – közölte a Fővárosi Törvényszék még 2022 év végén.

Átlépte a záróvonalat

A konfliktust ismertetve azt írták: Budapest belvárosában egy körforgalmat elhagyva a taxis a záróvonalat átlépve besorolt az autóbusz elé, és ezzel fékezésre kényszerítette a buszsofőrt.

Áthajtott a szembe sávba

Az esetről a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, mint megírtuk a taxis továbbhaladt a menetirány szerinti belső sávban Amikor megállt a piros lámpánál, a buszsofőr áthajtott a szembejövő sávba, mellé állt, kinyitotta a busz ajtaját, és számonkérte a taxison a korábbi manővert.

Leköpte

A taxisofőr ekkor – még az autójában ülve – leköpte az autóbusz ajtajában álló buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxis ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és nekilökte a buszsofőrt a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely összetört.

Enyhítő körülmény

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy a büntetés kiszabásánál a bíróság enyhítő körülményként értékelte a taxisofőrnél, hogy öt kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, a buszsofőrnél pedig a büntetlen előéletét, továbbá azt, hogy az utolsó szó jogán beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Súlyosító körülmény is volt

Súlyosító körülményként vette azonban figyelembe a bíróság azt, hogy a taxis „többszörös visszaesői minőségén túl is büntetett”, és rongálási kár is keletkezett. A buszvezető esetében súlyosító körülmény volt, hogy a garázda jellegű bűncselekmények elszaporodtak.

Ítélet

Az ítélet a buszvezető esetében jogerős, míg a taxisofőrnél – a fellebbezések miatt – az eljárás a Fővárosi Törvényszéken folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció