A kesztyűtartóban volt az indítókulcsa, így tudta elvinni munkáltatója telephelyéről gépkocsit a karcagi férfi.

Egy rendőr lett rá figyelmes

Egy karcagi rendőr 2021. április 9-én éjjel a város belterületén egy szabálytalanul közlekedő személygépkocsira lett figyelmes. A sofőr ugyanis az egyik kereszteződésnél kihelyezett, a részére megállási kötelezettséget jelző táblánál nem állt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Utánahajtott

Az egyenruhás a szabálysértést észlelve a gépkocsi után hajtott, ami egy kapubejáróban megállt, majd a sofőr kiszállt és gyalogosan haladt tovább. A rendőr intézkedés alá vonta a helyi férfit.

Jogsi nélkül, piásan

Az ellenőrzés során megállapította, hogy a gépkocsivezető nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint, hogy az autót munkáltatója telephelyéről a tulajdonos tudta nélkül hozta el.  A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították. A 26 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták.

Eljárás folyik

A Karcagi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele, járművezetés ittas állapotban vétség, valamint több szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást. 

Nógrádban is történt hasonló eset

Mint ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt a Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival szemben, aki jogosítvány nélkül és ittasan vezette munkáltatója gépkocsiját, amellyel balesetet is okozott.

Piásan ült a volán mögé

A vád szerint a férfi 2020. november 1-jén éjjel egy Nógrád megyei település vendéglőjének udvarából ittas állapotban elindult a munkáltatója tulajdonát képező személygépkocsijával, hogy a nála vendégeskedő barátaival meglátogassanak valakit.

Betonhídnak ütközött

Röviddel elindulása után ittassága miatt lehaladt az úttestről és egy betonhídnak ütközött, a baleset következtében két barátja könnyű sérüléseket szenvedett, a jármű pedig totálkárosra tört.

Fotó a totálkárosra tört autóról:

Fotó: Police

Vádat emeltek ellene

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járásbíróság előtt, vádiratában pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Police

Ám ez még nem minden

A férfi és társai ellen nemcsak büntetőeljárás indult: őt a Balassagyarmati Közlekedésrendészeti Alosztály rendőrei a vezetői engedély nélküli vezetés és a biztonsági öv nem használata miatt, barátait pedig a biztonsági öv bekapcsolásának elmulasztása miatt a szabálysértési hatóság előtt is feljelentették.

Rendszeres probléma az ittas vezetés

Pár hete a KékVillogó számolt be arról a döbbenetes esetről, melynek során egy középkorú testvérpárt ütött el egy munkagép vezetője. A sofőrt a baleset után rendőrautó szállította vérvételre. Erre azért volt szükség, mert a munkagép vezetőjénél ittasságot jelzett a helyszínen alkalmazott a szonda. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu