Ittasan vezetett, majd autójában ötéves gyermekével a villamossíneket elválasztó padkára hajtott egy nő Zuglóban. Senki sem sérült meg, az anya ellen kiskorú veszélyezetetése miatt is eljárás indult.

Padkára hajtott

A forgalmi sávokat a villamossínektől elválasztó padkára hajtott egy autó 2023. április 7-én 19 óra körül Budapest 14. kerületében, a Hungária körúton. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Piás volt

Senki sem sérült meg, de a kocsinak két abroncsa is defektet kapott. A jármű vezetője ittasnak tűnt, amit a helyszínen alkalmazott légalkoholmérő is megerősített.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elvették a jogsiját

A 31 éves asszonyt a 14. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. Vezetési jogosultságát felfüggesztették, és nemcsak ittas járművezetés miatt indult ellene büntetőeljárás, hanem – mivel az autóban ült ötéves gyermeke – kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt is.

Zalatnay Saroltának is ugrott a jogsija

A Kékvillogó is beszámolt róla, hogy az énekesnőt még tavaly állították meg a zsaruk, a szonda pedig bejelzett. Az énekesnő beismerte tettét, a hot! magazinnak elárulta: „Nos, ha anno nem is írtam ki a közösségi oldalaimra, most beismerem, hogy valóban történt egy ilyen eset, aminek következményeként be is vonták a jogosítványomat. Mindig az egyenes út a legrövidebb, így meg sem próbáltam kidumálni magam” – fogalmazott a rendőri intézkedésről Zalatnay, aki hamarosan G.w.M-mel közösen fog előállni új dallal.

Képzésen kellett részt vegyen

Cini azt mondja 7 hónapon keresztül nem kapta vissza a vezetői engedélyét, valamint több képzésen is részt kellett vennie annak érdekében, hogy újra vezethessen. Az énekesnő azonban fontosnak tartotta kiemelni: nem csatak részegen ült autóba az ominózus napon. „Azt azért leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé aznap, de még csak kapatos sem voltam. Ugyanakkor tény, volt némi, alig kimutatható mennyiségű alkohol a véremben” – magyarázta, majd hozzátette:

Tudta, hogy baj lehet

„Tisztában voltam vele, hogy gond lehet, hiszen egy születésnapi bulin megettem néhány szem konyakmeggyet, amivel a barátaim kínáltak, miután a pezsgőt visszautasítottam. Sajnos, aznap még semmit sem ettem, így eshetett meg, hogy induláskor még dolgozott az a buta desszert.”

Alkoholos csoki

Az énekesnő arról is beszélt, bízott benne, a szonda nem mutatja majd ki az alkoholos csokit, de amikor ez mégis megtörtént, ő azonnal bevallotta a rendőröknek: megevett pár szem konyakmeggyet.

Már visszakapta a jogsiját

Az énekesnő végül 2022. október 6-án kapta vissza a jogsiját, utólag pedig úgy érzi, még tanult is az esetből, ugyanis a szükséges vizsga miatt frissebb tudással ül most volán mögé. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció